Per savo nacionalistinę kampaniją G. Rajapaksa žadėjo didinti saugumą ir susidoroti su religiniu ekstremizmu šalyje, kurioje per balandį surengtus ekstremistų išpuolius žuvo 269 žmonės.

Kad būtų pripažintas nugalėtoju, kandidatui į prezidentus reikėjo surinkti daugiau nei 50 proc. balsų. Komisijos skaičiavimais, rinkėjų aktyvumas siekė 80 procentų.

G. Rajapaksos pergalė rinkimuose reiškia, jog į valdžios viršūnę po penkerių metų pertraukos grįžta Rajapaksų klanas – mylimas už susidorojimą su Tamilų tigrais pasivadinusia separatistine sukilėlių grupuote, bet nekenčiamas dėl įtariamų karo nusikaltimų, korupcijos ir pastangų įsiteikti Kinijai.

Charizmatiškas, bet prieštaringai vertinamas G. Rajapaksos vyresnysis brolis Mahinda Rajapaksa prieš beveik penkerius metus patyrė pralaimėjimą valstybės vadovo rinkimuose. Jis buvo kaltintas žmogaus teisių pažeidimais per 2009 metais Šri Lankoje pasibaigusį pilietinį karą.

O G. Rajapaksa buvo kaltintas tuo, jog karo metais persekiojo kritikavusiuosius valdžią ir vadovavo grupei, kuri grobė įtariamuosius ryšiais su „Tamilo tigrais“.

Abu broliai kaltinimus neigia.

G. Rajapaksa, žilaplaukis atsargos pulkininkas leitenantas, kurį jo paties šeima vadina terminatoriumi, bus prisaikdintas pirmadienį.