Neramumai Riešės g.

Naktį keli patrulių ekipažai dukart važiavo į miesto pakraštyje esančią Riešės gatvę. Čia kilo grumtynės tarp vietos gyventojų ir aplinkosaugininkų.

Gatvėje palikę mikroautobusą du aplinkosaugininkai (neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius ir jo pagalbininkas) nuėjo prie netoliese esančio upelio tikrinti ar brakonieriai negaudo lašišų. O tai pamačiusiems neblaiviems vietos gyventojams nepažįstamieji pasirodė įtartini ir jie nuėjo aiškintis, ką čia tie veikia. Iškart kilo konfliktas apie kuri abi pusės pasakoja skirtingai. Tačiau faktas, kad du vietiniai gyventojai buvo apipurkšti dujomis, o aplinkosaugininkams nuo būrio vyrų teko iš ten bėgti palikus automobilį. Tada vietiniai išleido orą iš mikroautobuso padangų.

Patruliai į komisariatą aiškinimuisi išvežė tris konflikto dalyvius (du vietos gyventojus ir neetatinį aplinkos apsaugos inspektorių).

Netrukus policininkams vėl teko važiuoti į Riešės g. Kiti aplinkosaugininkai atvyko pasiimti mikroautobuso, bet čia juos užsipuolė neblaivūs vietiniai. Šįkart apsieita be smurto, konfliktas buvo žodinis.

Moldavo „Audi“ rėžėsi į sieną

Apie 3 val. policijai ir ugniagesiams buvo pranešta, kad Savanorių žiedo apačioje, po viaduku, apvirto automobilis.

Atvykę pareigūnai pamatė aukštyn ratais apvirtusį automobilį „Audi“ ir aplink jį vaikštinėjantį jauną vyrą. Paaiškėjo, jog tai Lietuvoje dirbantis (bagažinėje buvo daug statybinių įrankių) Moldovos pilietis (gim. 1996 m.).

Jis prie vairo sėdo girtas (1,48 prom.), nesuvaldė automobilio, trenkėsi į apšvietimo stulpą bei betoninę sieną ir apvirto. Vairuotoją nuo sužalojimų išgelbėjo išsiskleidusi saugos pagalvė, jam net neprireikė medikų pagalbos.

Netrukus dar viena avarija įvyko Švitrigailos g. Įmonės „eTaksi“ logotipais pažymėtas automobilis „Toyota“ užlėkė ant šaligatvio ir rėžėsi į kelio ženklo stulpą. Vairuotojas buvo blaivus. Pasak liudininkų, priešinga kryptimi važiavęs automobilis staiga pasuko į kairę, susidūrė su „Toyota“ ir nustūmė ją ant šaligatvio.

Ukrainietį blaivykloje priėmė, o rusą išvarė

Apie 4.30 val. ekipažui teko pasirūpinti vyru, miegojusiu ant mikroautobuso, kuriame įrengta mobili kraujo laboratorija, pakopos. Pažadinus paaiškėjo, kad jis nemoka lietuviškai. Be to, toks girtas, kad ir rusiškai vos prakalbėjo. Šiaip taip pareiškė einąs iš diskotekos, o gyvenantis viešbutyje, bet taip ir nepasakė, kokiame. Vis dėlto vyriškis sugebėjo iš kišenės ištraukti savo pasą. Paaiškėjo, kad jis Ukrainos pilietis.

Nuvežus jį į blaivyklą (nakvynės namai „Sala“), šios įstaigos darbuotojas puolė prašyti policininkų, kad jie išvežtų itin aršų ir neklusnų įnamį, kurį atvežė greitoji pagalba. Pasak jo, Rusijos pilietis naktį pasiprašė į tualetą, o paskui kategoriškai atsisakė grįžti į „miegamąjį“, elgėsi įžūliai ir agresyviai. Sakė esąs Vidaus reikalų ministerijos pensininkas. Policininkai užsienietį išvežė.

Chamas iš Kauno

Apie 5 val. važiuojant Rūdninkų gatve, su mergina ėjęs jaunas vyras pareigūnams atkišo vidurinį pirštą. Policininkai sustojo ir pareikalavo akivaizdžiai neblaivaus vyro pasiaiškinti. Šis atgailauti nė neketino – iškart pasipylė daugiaaukščiai keiksmai ir įžeidinėjimai. Tarpuose tarp keiksmažodžių tiradų vyrukas pareiškė atvažiavęs iš Kauno su mergaite pažiūrėti bušido (šeštadienio vakarą Vilniuje vyko bušido turnyras), o dabar jie einantys į „chatą“ (suprask, viešbutį). Ir toliau pareigūnams žėrė vienas už kitą šlykštesnius įžeidinėjimus.

Nenusiramino ir po kelių įspėjimų, kad bus sulaikytas, jei dar įžeidinės pareigūnus, rėkaus ir keiksis viešoje vietoje. Liepus sėsti į policijos automobilį, nepakluso. Nepadėjo ir įspėjimas, kad bus panaudota jėga. Tada itin nemandagus sostinės svečias buvo surakintas antrankiais ir jėga įsodintas į automobilį. Verkianti mergina į viešbutį nuėjo viena.

Net ir komisariate kaunietis toliau plūdosi, iškoneveikė visus ten esančius policininkus ir t.t. Atsisakė tikrintis girtumą.

Teismas jį baus už pareigūnų įžeidimą, pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą.