Įveikęs pirmąjį greitąjį ratą M. Verstappenas buvo pirmas, bet vos 0,008 sek. lenkė tuo metu antroje vietoje buvusį S. Vettelį.

Olandas antruoju bandymu vieną Interlagos trasos ratą įveikė per 1 min. 07,508 sek. ir iškovojo „pole“ poziciją artimiausią varžovą aplenkęs 0,123 sek. Antruoju bandymu savo rezultato taip ir nepagerinęs S. Vettelis liko antras.

Kvalifikacijos pabaigoje rezultatą pagerino ir į trečiąją vietą pakilo L. Hamiltonas. Nuo M. Verstappeno atsilikęs 0,191 sek., britas į ketvirtąją vietą nustūmė „Ferrari“ atstovą Charlesą Leclercą, kuriam dėl jėgainės elementų keitimo bus pritaikyta 10 starto pozicijų bauda.

Minėtasis C. Leclercas buvo vienintelis sportininkas, kuris antroje važiavimų dalyje geriausią rezultatą užfiksavo naudodamas vidutinio kietumo padangas, su kuriomis ir turės pradėti lenktynes. Visi kiti pilotai iš pirmojo dešimtuko startuos naudodami minkštos sudėties padangas.

Antruoju bandymu savo rezultato nepagerino ir penktą rezultatą užfiksavo antrasis „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Tuo tarpu šeštoje vietoje liko Alexas Albonas, nuo „pole“ poziciją iškovojusio komandos draugą M. Verstappeno atsilikęs 0,427 sek.

Septintoje vietoje važiavimus baigė „Toro Rosso“ lenktynininkas Pierre‘as Gasly. Prancūzas kvalifikacijoje vos 0,007 sek. pranoko aštuntoje vietoje likusį „Haas“ atstovą Romainą Grosjeaną.

Paskutines dvi vietas pirmame dešimtuke pasidalino „Alfa Romeo“ pilotas Kimi Raikkonenas ir antrasis „Haas“ sportininkas Kevinas Magnussenas.

Kvalifikacijoje labiausiai nepasisekė „McLaren“ lenktynininkui Carlosui Sainzui. Ispanas dar pirmoje važiavimų dalyje, jų pradžioje, susidūrė su technikos gedimu ir rato įveikimo laiko neužfiksavo, tad rytojaus lenktynes turės pradėti iš rikiuotės galo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją