Dėl prezidento posto varžosi 70 metų Gotabaya Rajapaksa (Gotabaja Radžapakša), kurio charizmatiškas, bet prieštaringai vertinamas vyresnysis brolis Mahinda Rajapaksa (Mahinda Radžapakša) prieš beveik penkerius metus patyrė pralaimėjimą valstybės vadovo rinkimuose.

Žilaplaukis atsargos pulkininkas leitenantas, kurį jo paties šeima vadina terminatoriumi, žada vystyti infrastruktūrą ir didinti saugumą, o šis jo pažadas yra ypač svarbus šalyje, kurioje per balandį surengtus išpuolius žuvo 269 žmonės.

Jo pagrindinis oponentas yra valdančiajai liberaliajai Jungtinei nacionalinei partijai atstovaujantis 52 metų Sajithas Premadasa (Sadžitas Premadasa), nužudyto buvusio prezidento Ranasinghe Premadasa (Ranasinghės Premadasos) sūnus. Jis per savo rinkimų kampaniją žadėjo stiprinti saugumą, skatinti plėtrą ir dalyti nemokamus higieninius įklotus skurdžiai gyvenančioms moterims.

Rinkimų apylinkės atvėrė duris 7 val. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Balsavimas tęsis dešimt valandų, o saugumą užtikrins 85 tūkst. policijos pareigūnų, pareiškė rinkimų komisijos atstovas.