Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai 2019 m. rugpjūčio 6 d. nuosprendžiu realia pusantrų metų laisvės atėmimo bausme nuteisė kaunietę V. B., kuri dėl neatsargumo atėmė savo dviejų mažamečių vaikų gyvybes.

Nuteistoji nuosprendį apskundė Kauno apygardos teismui ir prašė jį pakeisti: pripažinti atsakomybę lengvinančia aplinkybe prisipažinimą padarius nusikalstamą veiką ir nuoširdų gailėjimąsi, paskirti švelnesnę bausmę ir bausmės vykdymą atidėti.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi apeliacinį skundą konstatavo, kad apylinkės teismas, skirdamas bausmes, atsižvelgė į visus baudžiamajame įstatyme nustatytus reikalavimus ir nėra jokio įstatyminio pagrindo nuteistajai skirti kitą švelnesnę bausmės rūšį už padarytas nusikalstamas veikas ar sumažinti paskirtos bausmės dydį, taip pat nėra pagrindo atidėti bausmės vykdymą. Be to, teisėjų kolegija pažymėjo, kad apylinkės teismas pagrįstai nenustatė nuoširdaus apeliantės gailėjimosi.

Kolegija padarė išvadą, kad Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, todėl jį keisti apeliaciniame skunde išdėstytais motyvais nėra objektyvaus pagrindo, nuteistosios apeliacinį skundą atmetė.