Kartu G. Paluckas pažymi, kad reikia palaukti partijų sudarytų sąrašų rinkimams ir tik tada kalbėti apie kandidatus.

„Bet kokie pokalbiai greitai spekuliacijomis apauga. Dar 2019 m. sąrašų niekas neturi ir niekas nėra jų suformavęs. Kai mes juos formuosim, tada ir pamatysim, kas ateina, kas neateina ir kokiomis sąlygomis“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

LSDP lyderis neslepia, kad kitų metų rinkimams sieks prikviesti centro-kairės politinių pažiūrų žmones, tačiau dar kartą pabrėžė, jog su premjeru S. Skverneliu nėra apie tai kalbėjęs.

„Mes mėginame 2020 metams paruošti ir pateikti sąrašą, kuris išeina iš partijos narių ribų, ir tai mes darome sąmoningai, siekdami šiek tiek sutelkti centro-kairiųjų pažiūrų tiek visuomenininkus, tiek ir kitus politikus, bet su premjeru nesame vedę jokių derybų ir kalbėję apie tai, kur ir kaip, į kokią vietą jis nutūps ir kokiomis sąlygomis“, – tvirtino G. Paluckas.

Jo teigimu, socialdemokratai kelis kartus kalbėjosi su ministru pirmininku, tačiau kalbos, pasak G. Palucko, buvo apie biudžetą bei santykį su visuomene. Paklaustas, ar S. Skvernelis apskritai galėtų dalyvauti rinkimuose LSDP sąraše, G. Paluckas svarstyti nepanoro.

„Aš hipotetiškai nesamprotausiu, nes tai priklauso ir nuo paties S. Skvernelio – ką ir kaip jis mato. Kita vertus, lygiai taip pat priklauso nuo jo veiksmų“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis, pridūręs, kad bendros premjero idėjos ir tam tikri Vyriausybės darbai, kuriems LSDP pritaria, „bendrą politikos matymą artina“.

Vis dėlto G. Paluckas taip pat neslėpė, kad partijos viduje pasamprotavimų dėl įvairių politikų prisijungimo būta.

„Taip, yra strateginių pasamprotavimų, atsiliepiant į tas spekuliacijas, kas, kur duotų naudos ar žalos, kaip mes atrodytume, bet tai yra sveikas diskusijų procesas“, – pabrėžė G. Paluckas.

ELTA primena, kad apie galimą S. Skvernelio bendradarbiavimą ateityje su LSDP paskelbė naujienų portalas lrt.lt. Vis dėlto pats premjeras teigė, kad dar nėra apsisprendęs dėl savo ateities, tačiau pirmiausia jis galvotų Seimo rinkimuose dalyvauti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.