K. Porzingis 2015 metų NBA naujokų biržoje 4-uoju šaukimu buvo pakviestas „Knicks“ ir greitai tapo ne tik sirgalių numylėtiniu, bet ir lygos žvaigžde. Tačiau praėjusią vasarą 24 metų 221 cm ūgio vidurio puolėjas persikėlė į Dalaso „Mavericks“, kur su slovėnų vunderkindu Luka Dončičiumi sudarė įspūdingą tandemą.

Tiesa, „Madison Square Garden“ arena latvį pasitiko ne draugiškais plojimais, o švilpimu, kuris krepšininką lydėjo per visas rungtynes – užtekdavo šiam tik prisiliesti prie kamuolio.

„Nepasakyčiau, kad tai mane kažkaip paveikė, – kalbėjo K. Porzingis. – Žinoma, aš girdėjau švilpimą. Jis buvo garsus, tačiau stengiausi žaisti, išlikti susikoncentravęs ir negalvoti per daug, kas vyksta už aikštės ribų.“

Latvis pelnė 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių pirmose savo rungtynėse Niujorke su kitos komandos marškinėliais. Paskutinį kartą jis Niujorke žaidė 2018 metų vasario 6 dieną, kai gavo sunkią traumą, kurią gydėsi daugiau nei metus, o tuomet netikėtai gavo pasiūlymą iš Dalaso. Su „Knicks“ K. Porzingis į derybas nėjo. „Yra kaip yra. Atvykome čia laimėti ir esame nusivylę, kad mums nepavyko“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

„Mavericks“ lyderis Luka Dončičius pasižymėjo penktuoju savo trigubu dubliu šį sezoną – 33 taškai, 11 rezultatyvių perdavimų ir 10 atkovotų kamuolių.

Vis dėlto, toks fenomenalus slovėno pasirodymas negarantavo pergalės. Marcusas Morrisas likus žaisti 13 sek. smeigė taiklų tolimą tritaškį (106:103), nulėmusį pergalę aikštės šeimininkams.

Nugalėtojams M. Morrisas pelnė 20 taškų, Julius Randle'as pridėjo 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)