Laikinoji Bolivijos prezidentė Jeanine Anez ir jos vyriausybė nusprendė oficialiai „nuo šios akimirkos“ pripažinti J. Guaido Venesuelos vadovu, pareiškė komunikacijų ministrė Roxana Lizarraga.

Šis ministrės pareiškimas žurnalistams rodo pasikeitusią La Paso poziciją. Bolivijos eksprezidentas socialistas Evo Moralesas buvo svarbus Venesuelos prezidento Nicolas Maduro sąjungininkas.

J. Anes antradienį pasiskelbė Bolivijos prezidente, E. Moralesui atsistatydinus iš posto ir palikus savo šalį dėl protestų.

Neramumai įsiplieskė po spalio 20-osios rinkimų, kuriuose E. Moralesas itin nedidele persvara laimėjo ketvirtą kadenciją prezidento poste. Jis buvo kaltinamas suklastojęs balsavimo rezultatus.

Venesuelą yra apėmusi ekonominė ir politinė krizė, šalies lyderiu tvirtina esantis ir N. Maduro, ir laikinuoju šalies prezidentu pasiskelbęs J. Guaido.

Jungtinės Valstijos ir dar daugiau kaip 50 valstybių Venesuelos, kuriai smogė žemos naftos kainos, prastas valdymas ir JAV sankcijos, lyderiu pripažįsta J. Guaido.

Dauguma tarptautinės bendruomenės nepripažino prieštaringai vertinamų praėjusių metų rinkimų, per kuriuos N. Maduro gavo antrą kadenciją.