Kai Rusija panaikino mokamas vizas į Sankt Peterburgą – ten ėmė masiškai keliauti lietuviai. Ir žinoma, net ik dėl nuostabaus „Ermitažo“ muziejaus ar kitų kultūrinių objektų, kuriais garsėja šis miestas. Kaip ir visur – keliautojai nori pramogų, naktinio gyvenimo, nebrangiai pavalgyti ir išgerti. Bet yra ir dar vienas dalykas, ko mūsų turistai dairosi tame krašte – lietuviai tarsi pametę galvas ten ieško merginų. Prisiklausę kalbų, kokios slavės yra karštos, dėl jų daug kas vyksta į Ukrainą ar Baltarusiją. Bet dabar atsirado nauja kryptis – Sankt Peterburgas.

Viskas būtų gerai, jeigu meilės paieškos būtų romantiškos ir gražios, na kaip saldžiuose filmuose, kur džentelmenas sutinka tą savo vienintelę. Bet nebūkite naivuoliai, tokie atvejai reti. Vis tik dažniausiai išgėrę meilės ieškotojai nori, kad viskas vyktų kuo greičiau. Jų lūkesčiai maždaug tokie: atėjo į barą, pabuvo ten valandą ar dvi ir jau turi ką parsivesti į viešbutį.

Juk jūs žinote, koks šiuolaikinis pasaulis – jeigu yra paklausa – bus ir pasiūla. Lietuviai ieško merginų, o merginos ieško lietuvių. Kaip visa tai vyksta?

Iš Vilniaus ir Palangos oro uostų, su trumpu persėdimu Rygoje į Sankt Peterburgą skrydžius siūlo kompanija „Airbaltic“. Nuskristi ten, vos per keletą valandų galite du kartus per parą, kiekvieną dieną. Pavyzdžiui, 6 valandą ryto Lietuvos laiku išskridę iš Vilniaus, 10 valandą Rusijos laiku jau būsite tarptautiniame Sankt Peterburgo Pulkovo oro uoste. Jeigu ten vyksite lapkričio ar gruodžio mėnesiais, „Airbaltic“ sistemoje bilietus pirmyn-atgal galite rasti už 133 eurus.

Iš pačių giliausių Rusijos kampelių į gražiausią šalies miestą – Sankt Peterburgą – studijuoti suvažiavusios jaunos studentės čia nepragyvena. Didelis miestas – didelė pasiūla, norisi viską pirkti, išbandyti įvairias paslaugas ir pramogas. Bet juk viskam reikia pinigų. To, ką kas mėnesį perveda provincijoje gyvenantys tėvai – per mažai, studentiškos stipendijos Rusijoje irgi nestebuklingos.

Tikriausiai todėl vis daugiau panelių ryžtasi imtis juodo versliuko – parsiduoda meilės nuotykių ištroškusiems vyrams. Sakysite – prostitutės! Gal ir taip, tačiau parsidavinėjančios studentės savęs tikrai taip nevadina, o išgirdusios tokį apibūdinimą net ir įsižeidžia. Nuo tikrųjų gatvinių plaštakių jos skiriasi kaip diena ir naktis. Pirmiausia skiriasi kainos.

Sankt Peterburgo barai

Kaip bebūtų keista, studentės už sekso naktį prašo daug mažiau nei tos, kurios šia nelegalia veikla užsiima stovėdamos miesto pakampėse ar savo paslaugas siūlančios skelbimų puslapiuose. Palyginimui – baruose klientus medžiojančios panelės siūlosi vos už 20-30 eurų už naktį, o štai ilgametės šio amato profesionalės už valandą ima nuo 50 iki 100 eurų.

Yra ir dar vienas, labai svarbus skirtumas. Dažniausiai gatvinės plaštakės parsiduoda visiems be išimties, svarbiausia, kad turėtų pinigų. O štai jaunosios studentės klientams taiko tam tikrus reikalavimus. Smirdintis, baisus, pavojingas tipas jų nenusipirks. Studentėms norisi jaunesnių, gražesnių, o pats pagrindinis reikalavimas – vyras ar vaikinas turėtų būti turistas. Amerikietis, europietis, australas ar azijietis.

Tam, kad atskirtų, kas yra kas, jos net naudoja tam tikrą filtravimo taktiką. Apie seksą už pinigus kalba tik angliškai. Jeigu mėginsite derėtis rusiškai – greičiausiai nepavyks, ir merginos suvaidins, kad nesupranta apie ką šnekate. Taip tarsi vengdamos blogų kalbų apie save, bijodamos, kad gali papulti į pažįstamų akiratį. O juk nė viena nenori, kad universitete ar kolegijoje draugai sužinotų, kaip jos užsidirba naktimis. Rusijoje, kaip ir Lietuvoje – garbės merginai tai nepridėtų.

Kiekvieną vakarą jaunos studentės išsipuošia stilingais drabužiais, susigarbanoja plaukus, neatpažįstamai išsidažo veidelius, išsikvepina ir eina ieškoti grobio. Kad nesukeltų įtarimo ir, kad neprasidėtų blogos kalbos – merginos keičia barus. Tad jeigu vakar buvo viename – šiandien būtinai važiuos į kitą, kuo toliau nuo vakarykščio baro.

Jos atsisėda prie baro, dažniausiai vienišos arba dviese su drauge, užsisako po kokteilį ir ilgas valandas gurkšnoja. Merginos dairosi į visas puses – taip lengviausia jas atpažinti. Nužiūri kiekvieną užėjusį į vidų. Ir jeigu mato, kad tai galima auka, visiškai to neslėpdamos stebi jį, pamerkia akytę, ar net kūno gestais pasiūlo prieiti arčiau. Jeigu stuobrys nesupranta, kad mergina jį vilioja – ji pati gali prisėsti šalia.

Sankt Peterburgo barai

Dažniausiai viskas prasideda ne nuo kainos. Tikrindamos situaciją, koks tai vyras – jos užduoda kelis klausimus. Pirmiausia domisi iš kur atvyko, kokiu tikslu ir ar ilgam. Jeigu visi atsakymai tinka, mergina užduos dar vieną klausimą: ar vyrukui netrūksta merginų Sankt Peterburge. Ir vos tik atsakysite – trūksta, norisi, reikia – jums pateiks kainą ir pasiūlymą. Dažniausiai pradeda nuo didesnės sumos, prašo 2500 rublių (35 Eur), bet jeigu auka greit neužkimba – pačios pradeda derėtis.

Sankt Peterburgo naktiniuose baruose nuolat laiką leidžiantys vaikinai pasakoja, kad mažiausia suma, už kurią galima „nusipirkti“ padorią studentę – 1500 rublių (21 Eur).

Studentės, skirtingai nei senosios miesto prostitutės, neturi vietos, kur nusivesti klientus. Todėl visais atvejais jos prašys, kad tuo pasirūpintų vaikinas. Jeigu, pavyzdžiui, šis guosis, kad viešbutyje gyvena su draugais – mergina per sekundę pasiūlys, kur galima išsinuomoti pigų kambarį.

Daugumos tokių panelių įkainis skaičiuojamas ne valandai, o visai nakčiai. Ir net jeigu jūs patys to nenorėsite, greičiausiai po intymių žaidimų, studentė pasiliks nakvoti kartu, nes jos bendrabutis ar butas, kuriame nuomojasi kambarį – tolokai nuo centro. Naktį ten sugrįžti su taksi – labai brangu, todėl jos laukia ryto. Galbūt kai kurios iškart, po nakties, lekia į paskaitas. Liūdnai pajuokausiu: toks jau tas gyvenimas, nesisuksi – negyvensi.

Tokių parsidavinėjančių studenčių per pastaruosius dešimt metų Sankt Peterburge ir kituose didžiuosiuose Rusijos miestuose akivaizdžiai padaugėjo. Jauni rusai vaikinai, kuriuos sutikau populiarioje barų gatvėje Dumskaya, man pasakojo, kad anksčiau tokia merginų veikla buvo itin slapta, o dabar apie tai žino visas jaunimas. Tarpusavyje jie net krizena: jeigu pas kursiokę Natašą atsirado naujas, brangus telefonas – tai jau aišku, ką ji veikė praėjusią naktį.

Sankt Peterburgo barai

Dmitrijus ir Olegas, vaikinai, kurie drąsiai pasakoja apie tai kas vyksta naktiniame Sankt Peterburge, pastebėjo ir tai, kad didėjant studenčių konkurencijai – pasiūla pasidarė kiek įvairesnė.

„Jeigu anksčiau jos kukliai sėdėdavo barų kampučiuose ir laukdavo, kol vaikinai užkalbins – dabar pačios drąsiai tą daro. Be to atsirado tokių, kurios specialiai labai vulgariai šoka, perdėtai erotiškai apsirengia ir bando gundyti išgėrusius klubų lankytojus“, – pasakoja jie. Kartais tos vilionės primena viešą striptizą, o tai jau pažeidžia daugumos pasilinksminimo vietų elgesio taisykles, todėl išdykusių panelių raminti ateina apsaugos darbuotojai.

Jeigu klientas patiko – parsidavinėjančios studentės visomis išgalėmis stengsis užmegzti kuo šiltesnį kontaktą, pasikeisti telefono numeriais, gal net susidraugauti socialiniuose tinkluose. Amerikietis ar europietis – jaunoms rusaitėms yra bilietas į kitą pasaulį. Juk jeigu santykiai susiklostytų sėkmingai – pakviptų nauju pasu. Europos sąjungos arba amerikietišku. Va, tada tai būtų gyvenimėlis.

Sankt Peterburgo barai

Na, o jeigu rimtais santykiais ir nekvepia, nieko tokio. Jos mielai pasisiūlys atvykti bent trumpam jus aplankyti ir pakartoti, tai, kas vyko Peterburge. Žinoma, tik nupirkite jai lėktuvo bilietus. Arba, jeigu šitas planas nepavyks, dar kartą pasikvies į svečius pas save.

Lietuviai jau spėjo pasižymėti tarp Sankt Peterburgo merginų. Aišku, nėra čia kuo girtis, bet mus čia vadina „vakariečiais“, giria, kad esame labai mandagūs, prisižiūrintys ir kas mane labiausiai nustebino – sako, kad mes dosnūs.

Merginai, su kuria kalbėjausi bare „Fidel Bar“ pasisekė, nes sutiko malonų vaikiną iš Vilniaus, kuris jai nepagailėjo sumokėti dvigubai daugiau, nei ši prašė. „Pastebėjau, kad gerai ten uždirbate“, – flirtuodama šypsojosi Olesia prisistačiusi gražuolė. Dažniausiai merginos sako netikrus vardus, taip tarsi saugodamos tikrąją tapatybę. Jos nuomone, patys blogiausi klientai yra britai, nes šie atvykę į Rusiją jaučiasi „kietesni“ ir kažkuo ypatingesni, todėl bendrauja iš aukšto. „Pirmiausia jie tegul nusiprausia“, – piktokai apie britus kalbėjo Olesia.

Sankt Peterburgo barai

Parsidavinėjančios studentės – tikras galvos skausmas klasikinėms prostitutėms, kurioms iš panosių vagiami potencialūs klientai. Jau senokai tarp šių dviejų stovyklų paskelbtas karas. Todėl, jeigu jauniklė užsuka vaikinų vilioti ten, kur nuo seno darbuojasi prostitutė – jai galas. Ypač, jeigu plaštakė turi banditėlių užnugarį.

Prie kai kurių barų ir klubų netgi galite pamatyti stoviniuojančius, lyg kažko laukiančius agresyvios išvaizdos vyrus. Jie tarsi prostitučių apsauga, ženklas studentėms, kad čia geriau nieko nedaryti.

Dauguma Sankt Peterburgo prostitučių, dirbančių gatvėse ir pagal skelbimus, priklauso įvairioms gaujoms, arba, jeigu yra nepriklausomos – bendradarbiauja su nusikalstamomis grupuotėmis. Jeigu joms kas nors nepatinka – prašo savo sėbrų pagalbos. Tikriausiai nieko keisto, kad į bet kokią konkurenciją jos žiūri itin dramatiškai. Su studentėmis ar net jų klientais reikalai sprendžiami jėga.

Barų gatvėse galit išgirsti labai dramatiškų ir kraupių istorijų, kaip ir kuo baigėsi tokiems nabagams.
Todėl turistai, kuriuos domina meilė už pinigus, turėtų saugotis ne tik lytiškai plintančių ligų, bet ir konkuruojančių prostitučių. Jeigu jau iš baro eisite su mergina, dėmesingai apsidairykite aplinkui, ar priešais barą nestovi pikti dėdės, ir ar niekas jūsų neseka.

Sankt Peterburgo barai

Bijantiems veltis į atsitiktines pažintis Rusijos verslininkai turistams sukūrė dar vieną būdą padedantį rasti meilės už pinigus. Anksčiau Sankt Peterburge veikė daug striptizo barų ir klubų. Jų ir iki šiol yra, bet mažėja. Dabar tokios vietos ėmė vadintis „flirto barais“, kur susimokėjus už įėjimą jūs legaliai galite flirtuoti su šio amato apmokytomis merginomis ir moterimis.

Žinoma, visa verslo gudrybė, kad niekas nevyktų per greitai. Flirtuotojos apmokytos tempti gumą kiek įmanoma ilgiau, klausinėti kuo daugiau, pasakoti apie save. Ir tik po valandos ar dviejų kalba gali pasisukti apie intymius dalykus. Flirto barai – tai visiškai legalios pažinčių vietos, o tai, kas vyksta po flirtavimo seanso atseit jau pačių darbuotojų „užklasinė“ veikla.

Tiesa, tokiose įstaigose pirmiausia teks palikti bent 20-30 eurų bare už gėrimus ir užkandžius, o tada dar susimokėti merginai į kišenę nuo 50 iki 100 eurų. Įdomu tai, kad flirto baruose dirba daugiau vyresnių nei jaunesnių merginų. Klientai čia taip pat dažniausiai virš 40 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (546)