„Yra dalis verslo, kuris papildomas sąnaudas perkelia tik ant vartotojo pečių, bet niekada to nedaro savo pelno maržos sąskaita. (...) Rizikos yra, dėl to ir Vyriausybėje, pritardami Seimo narių projektams dėl šitų dviejų mokesčių (stambių prekybos centrų ir bankų. – ELTA) , labai aiškiai pabrėžėme tolesnių diskusijų būtinybę (...) ir atitikimą Europos teisei, mūsų nacionalinei teisei (...). Taip kad manau, jog čia taškas dar nepadėtas ir tos diskusijos bus tęsiamos Seime“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė premjeras.

Jo teigimu, įvedant naujus mokesčius būtina atsižvelgti tiek į situaciją šalies viduje, tiek į kitų valstybių patirtis.

„Jei kalbame apie mokesčius, galime įvesti vieną ar kitą mokestį, bet jei jis neduos jokios realios naudos ir nebus papildomųįplaukų į biudžetą, kiti mokesčiai kelia klausimą, ar jie turi prasmę. Dėl to turime žiūrėti į visumą: tai, kas vyksta šalies viduje, kalbant apie kitas mokestines iniciatyvas. Lietuva nėra izoliuota, mes matome kitas valstybes, kur verslas veikia, turi sąlygas, ir tą irgi reikia matyti“, – laidoje teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį iš esmės pritarė siūlomam Stambios prekybos mokesčio įstatymo projektui ir bankų bei kreditų unijų apmokestinimui. Taip pat nutarta Seimui siūlyti organizuoti konsultacijas dėl abiejų mokesčių poveikio.