„Tikrai tikiu politikų atsakomybe, matau dabar aistras, kurios virė Seime, galbūt tai susiję ir su kitais politiniais procesais. Kai užkunkuliuoja aistros, tada kas po ranka papuola, tas ir papuola. Tačiau mes privalome turėti atsakingą biudžetą, kitaip net sunku įsivaizduoti. Yra galimybė gyventi su viena dvyliktąja (kai nepatvirtinus naujo biudžeto išlaidos turi būti ne didesnės nei pernai – ELTA). Apie Vyriausybės stabilumą net nebūtų ką kalbėti, politiką taip pat.

Galiausiai (...) nebūtų to viso socialinio paketo, kuris numatytas kitų metų biudžete, o tai yra pakankamai įspūdingos sumos, gerokai daugiau nei 700 mln. eurų visose srityse kartu. Dar daugiau – biudžetas nebūtų atitinkantis nei fiskalinės drausmės įstatymų, nei įsipareigojimų Europos Komisijai, tokio biudžeto tiesiog negalėtų pasirašyti Respublikos prezidentas, nes jis būtų antikonstitucinis“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar nepriėmus biudžeto premjeras teiktųsi atsistatydinti, S. Skvernelis teigė, kad šiuo metu į blogiausią variantą nesidairantis.

„Svarstau apie darbo padarymą ir šiandien pagrindinis tikslas, kad biudžetas būtų priimtas, atitiktų maksimaliai žmonių lūkesčius ir norą gauti papildomas pajamas. Taip pat girdime ir tuos, kuriems yra grėsmė dėl papildomos mokestinės naštos. Mano ir Vyriausybės tikslas yra nežiūrėti atgal į blogiausią variantą. Turime užsibrėžę tikslą, kad turėtume subalansuotą, atsakingą, visuomenės lūkesčius atitinkantį biudžetą“, – laidoje teigė ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad Seimas spalio pabaigoje priėmė svarstyti Finansų ministerijos parengtą valstybės biudžeto įstatymo projektą. Kitų metų valstybės biudžete planuojama gauti 11,5 mlrd. eurų pajamų, o asignavimai sieks 12,6 mlrd. eurų.

Po pateikimo už kitų metų biudžeto projektą balsavo 57 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė – 36.
Valstybės biudžeto išlaidos augs 8 proc. iki 940 mln. eurų, „Sodros“ – 11,7 proc. iki 472 mln. eurų, Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) – 7,4 proc. iki 145 mln. eurų, savivaldybių – 11,6 proc. iki 339 mln. eurų.

Valstybės biudžeto pajamos augs 9 proc. iki 956 mln. eurų, „Sodros“ – 9,1 proc. iki 407 mln. eurų, PSDF – 11,7 proc. iki 241 mln. eurų, o savivaldybių – 11,9 proc. iki 350 mln. eurų.
Nominalus valdžios sektoriaus perteklius kitąmet, planuojama, bus ne mažesnis nei 0,2 proc. BVP.
Seimo Švietimo ir mokslo komiteto nariai atmetė Vyriausybės pateiktą biudžeto projektą dėl per mažo finansavimo švietimui.