„Planuojama, kad dujovežis „Arctic Discoverer“ prie Klaipėdos SGD terminalo švartuosis lapkričio 15 dieną, penktadienį. Atgabenama apie 138 tūkst. kub. metrų SGD“, – BNS teigė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Įmonė nedetalizuoja, kam ir iš kur keliauja dujos.

Portalų marinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, „Arctic Discoverer“ atvyksta iš Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ SGD gamykla.

Šiais dujų metais į Klaipėdą taip pat atplukdyti šeši nedideli kroviniai (iki 9,5 tūkst. kub. metrų) iš Vysocko, kur yra Rusijos dujų kompanijos „Novatek“ SGD gamykla.

Naujais dujų metais terminalu naudojosi ar planuoja tai daryti penkios bendrovės: Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, elektros ir dujų tiekimo bendrovė „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“), žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“.

Be to, terminalu naudojasi Estijos energetikos koncernas „Eesti Energia“ – trečiadienį jis patvirtino BNS, kad lapkritį per Klaipėdą importavo SGD. Jis rugsėjį jau atsigabeno pirmąjį nedidelį krovinį.

Terminalo kliente tapo dar viena kompanija – Estijos „Elenger“, toje šalyje veikianti kaip „Eesti Gaas“. Jai skirtas SGD krovinys numatomas antroje lapkričio pusėje.