Išmanūs matuokliai išdygs pačiose judriausiose miesto arterijose, kurių vietos žinomos jau dabar. Vairuotojų portalas „autobanas.lt“ sudarė greičio matuoklių žemėlapį – pasitikrinkite, kurias vietas ateityje turite įsidėmėti!

Ir iš priekio, ir iš nugaros

Panašu, kad Vilniaus savivaldybė nesiruošia taikstytis su greičio mėgėjais ir skelbia karą vairuotojams, mėgstantiems spustelėti greičio pedalą mieste.

Teigiama, jog matuokliai atsiras vietose, kur dabar fiksuojama daugiausiai greičio viršijimų bei įskaitinių eismo įvykių.

Žvelgiant į žemėlapį, galima pastebėti, kad tai kone pagrindiniai Vilniaus keliai, kaip Vakarinis aplinkkelis, Geležinio Vilko gatvė, Pilaitės pr. – vietos, kur vairuotojai kone pastoviai ignoruoja leistiną greitį.

Pavyzdžiui, Geležinio Vilko gatvėje, kur leistinas greitis 60 km/val., daugelis vairuotojų važiuoja ne mažiau 80 km/val.

Panaši, ar net prastesnė situacija aplinkkeliuose, todėl nežymėti policijos automobiliai ne retai fiksuoja pažeidėjus, skriejančius ir 120+ km/val. greičiu.

Liūdnos dienos ateina ir motociklininkams – baikeriai iki šiol pro greičio matuoklius galėjo zvimbti nemažinant greičio, bet ir nesukant galvos, nes jei matuoklis ir „nufotografuodavo“, tai valstybinio numerio nesimatydavo ir bauda nepasiekdavo.

Greičio matuoklis

Tačiau tokios dienos gali likti praeityje – nemažai naujai suplanuotų modernių matuoklių fiksuos ne tik artėjančias transporto priemonės, bet ir tolstančias.

Kurie matuokliai fiksuos artėjančias, kurie tolstančias transporto priemones – taip pat galite pasitikrinti sudarytame žemėlapyje.

Šviesoforai bei A juostos

Be visa ko, naujieji modernūs matuokliai bus pajėgūs fiksuoti ne tik greitį, bet ir nelegalus A juostose, ar važiuojančius per draudžiamos spalvos šviesoforą.

Priminsime tik tiek, kad geltona šviesoforo spalva taip pat draudžia eismą.

Kadangi matuokliai atsiras pagrindinėse sostinės gatvėse, vienu metu gebės fiksuoti pažeidėjus net 4 eismo juostų keliuose.

Kada tiksliai atsiras matuokliai – savivaldybės Eismo valdymo skyriaus vadovas Robertas Markovskis nedrįso atsakyti.

Jo teigimu, šiuo metu jau paskelbtas techninių specifikacijų projektas, o po to seks viešųjų pirkimų procedūra.

Visgi labiausiai tikėtina, kad išmanūs matuokliai gatvėse kitais metais jau turėtų atsirasti.