Kartu su atlikėjais žinomam prodiuseriui tenka apkeliauti ir nemažai Lietuvos miestų. Laidoje jis prisiminė, kad per keletą mėnesių teko apvažiuoti ir 60 miestų bei miestelių, o jo rekordu tapo 122 vasaros koncertai su atlikėju Donatu Montvydu, kurį M. Tyla atstovavo anksčiau.

Po tokių įtemptų kelionių atlikėjai ir pavargsta, todėl poilsio prireikia ir patiems dainininkams, ir jų vadybai. Laidos herojus neslepia, kad scenos atstovai turi būti stiprūs tiek psichologiškai, tiek ir fiziškai. Tačiau net ir stipriausiems ateina lūžio taškas.

„Tada supranti, kad ir paakiai juodi, ir niekas nebedžiugina. Supranti dėl ko dirbi... Vienus metus palakstai, o antrus ir trečius ilsiesi“, – apie savo darbo subtilybes pasakojo prodiuseris.

Jis neslepia, jog dėl savo atlikėjų jam yra tekę ieškoti tiek psichologų, tiek ir medikų pagalbos. „Visko yra buvę“, – prasitaria šou pasaulio senbuvis.

Justė Arlauskaitė-Jazzu, Martynas Tyla, Vidas Bareikis

Paklaustas apie sostinės ir mažesnių miestų publiką M. Tyla nesutriko. Prodiuseris pritarė, jog sostinės publika išlepinta didelės renginių ir koncertų pasiūlos. Žinomas vyras pripažino, jog pats savęs klausė, „kas su tuo Vilniumi blogai“.

Nemaža dalis kitur populiarių atlikėjų Vilniuje savo klausytojų tiesiog neranda. „Regionuose publika labai nuoširdi ir kiekviena publika turi savo veidą. Žmonės provincijoje galbūt yra koncertų išsiilgę ir publika nepalyginamai yra geresnė. Man vienas Rusijos žurnalo redaktorius tokiame renginyje sakė, kad Maskvoje yra išpuikusi publika ir nežinai, ko jie nori“, – pasakojo jis.

Kalbėdamas apie nuo mažesnių salių savo karjerą pradėjusius atlikėjus M. Tyla paminėjo ir Vidą Bareikį, kuris dabar yra vienas populiariausių scenos atstovų Lietuvoje. „Vidas padarė didelį žingsnį ir spaudžiu jam ranką. Mačiau, kaip jis dirbo, stengėsi, darė daugybę koncertų per Lietuvą, pats važiavo su savo automobiliu. Labai gerai ir festivaliuose pasirodė.

Pats stovėjau jo koncerte Klaipėdoje ir rėkiau kiek galiu „Ežero dugne“. Nors geriau jau man nedainuoti“.

Martynas Tyla

Tačiau įdomiausios istorijos vis dėlto liko laukiniuose 90-uosiuose, kai Vilniuje trūko vietų, kur būtų galima pašokti, o ir atlikėjų nebuvo taip daug. Tuomet Martynas kartu su Arnu Klivečka pradėjo organizuoti diskotekas. „Mano tėtis restorano administratorius, o tuo metu atsirado naujoviški restoranai, tokie kaip „Stikliai“. Taip mes pradėjome daryti diskotekas, pavyko atsivežti pirmąsias grupes. Tačiau tada suvažiavo ir visas baisu

Atvežėme „Army of Lovers“. Fotografavosi visi ir tada buvo labai svarbu, kad atvažiuotų užsienietis. Tada ir prasidėjo uždirbimas ir kritimas į minusą. Pinigų buvo galima uždirbti, nors tokių pilių, kaip Daktaras, nepasistatėm“, – su šypsena pasakojo pašnekovas.

Bene skandalingiausias M. Tylos prodiusuotas atlikėjas iki šiol yra Egidijus Dragūnas – SEL. Paklaustas apie jį laidos svečias nusišypsojo ir atkirto, jog nujautė, kad tokia tema taip pat pasitaikys. „Pirmasis E. Dragūno honoraras buvo trys „Snikers“ batonėliai. Kažkuri laida filmavo laidą ir Selą nuvedė pas burtininkę. Kaip ir sakė, tas ir dedasi. Sakė, kad būsi turtingas, sėkmingas, bus daug problemų tavo gyvenime, bet kokia pabaiga buvo aš neprisimenu.

Manau, kad Egidijus yra išskirtinis. Jis mėgsta svajoti ir visi (jo pasakomi) skaičiai dalijami iš trijų. Jis turi savo viziją, o žmonės jį priima tokį, koks yra. Tačiau persekioja jį policija ir nuo seniausių laikų“.

Jis įsitikinęs, jog Lietuvoje kiekvienas atlikėjas gali rasti savo klausytoją, tačiau ir sukurti žvaigždę, anot jo, nėra sudėtinga, o tam prireikia viso labo 10 000 eur. „Dabar tą sumą net sumažinčiau, nes internetas yra visagalis. Įkeli į internetą ir dėl sunkiai paaiškinamo fenomeno pradedama klausyti. Taip ir Justinas Bieberis atsirado.

Turime ir lietuvišką pavyzdį – Dynoro. Jis ieškojo būdų kaip tapti žvaigžde. Ir galiausiai savo kūrinį įdėjo į internetą ir tapo žvaigžde. Teko aiškintis, ar tai jo autorinis kūrinys,taigi taip, tai yra jo autorinis kūrinys“, – kalbėjo jis.

Tačiau pačiu pelningiausiu ir greičiausiai sukurti savo kūriniu prodiuseris vadina merginų grupę „Pinup Girls“. Vos per pusmetį jo investicija atsipirko su kaupu ir nors tai buvo lažybų rezultatas, projektas tikrai tapo populiarus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)