TUI yra stambiausias pasaulyje kelionių organizatorius. Grupės augimą paskatino rugsėjį įvykęs „Thomas Cook“ bankrotas, po kurio TUI akcijų kaina vos per naktį išaugo 8 proc.

„Į Baltijos šalių rinkas įžengėme neseniai. Ir nors tai nėra didelis regionas, bet konkurencija – itin didelė. Man tai įdomus iššūkis“, – sako TUI Baltijos šalyse vadovas Mehmetas Benlis.

Jo teigimu, Baltijos šalyse veikianti TUI turi labai tvirtą visos įmonių grupės finansinį užnugarį, tad gali veikti stabiliai, o Baltijos šalių keliautojams pasiūlyti Vakarų Europoje jau seniai vertinamus ir pamėgtus TUI produktus.

Vien kitų metų poilsio sezonui Antalijoje TUI yra išpirkusi viešbučių kambarių už 200 mln. Eur. Toks grupės veiklos mastas leidžia keliautojams pateikti geriausius pasiūlymus.

„Lietuvos kelionių organizavimo rinką pagal konkurencingumą galima lyginti su telekomunikacijų ar mažmeninės prekybos sektoriais. Tokios aštrios konkurencijos nėra buvę per visą Nepriklausomybės laikotarpį.

Keliautojams tai labai geras laikas. O kai kuriems kelionių organizatoriams konkuruoti bus vis sunkiau ir, labai tikėtina, kad neatlaikę konkurencinio spaudimo tiesiog turės pasitraukti. Prognozuočiau, kad artimiausiu metu gali įvykti esminis kelionių organizatorių ir jų turimų rinkos dalių persiskirstymas“, – įsitikinęs Evaldas Malakauskas, vadovaujantis TUI Lietuvoje.

Anot jo, TUI Lietuvoje jau netrukus bus daugiau nei dvigubai didinamas darbuotojų skaičius. „2019 m. su mumis keliavo daugiau nei 30 tūkst. poilsiautojų iš Lietuvos. Bet tai tik pradžia. Mūsų ambicijos kur kas didesnės - kitąmet veiklos apimtis Lietuvoje planuojame didinti apie 2,5 karto“, – teigia pašnekovas.

Tiek M. Benlis, tiek E. Malakauskas – naujai paskirti vadovai Baltijos šalyse. Turizmo srityje nuo 1987 m. dirbantis M. Benlis sako, kad pradedant TUI veiklą Baltijos šalyse, neišvengta klaidų, kurios neleido iki galo išnaudoti grupės potencialo. Bet jos laiku identifikuotos ir sprendžiamos, o naujai paskirti patyrę vadovai (E. Malakauskas turizmo sektoriuje dirba jau 15 m.) įtvirtins TUI Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)