Egzistuoja viena, pati destruktyviausia iš visų nuostata, kuri sugadina gyvenimą. Tos nuostatos pavadinimas – „Visi taip gyvena“. Ir išplitusi ši nuostata praktiškai visose gyvenimo sferose: darbe, santykiuose, sveikatos klausimuose, savirealizacijoje.

Kaipgi ji pasireiškia ir kokiu būdu padaro mus nelaimingais?

Štai, tarkime, jūs norite įvaldyti kažkokią jums įdomią profesiją, tačiau visi aplinkui tikina, kad to daryti neverta. Šiame darbe duonos kąsniui neuždirbsi, pernelyg kūrybiška specialybė, reikia kažko konkretesnio, žemiškesnio. Juk “visi taip gyvena”, tiesa? Ir dėl to jūs sutinkate su aplinkinių argumentais.

Tačiau širdyje tikriausiai vis tiek jaučiatės nelaimingas, juk netgi nepabandėte įgyvendinti savo svajonių. Bent jau tiek gerai, kad visi taip gyvena...

Rimtai? Tikrai visi, absoliučiai visi ir kiekvienas?

Anaiptol.

Taip, yra, žinoma, labai daug tokių, kurie taip ir nesiryžo, neišdrįso, išsigando ir pasirinko lengviausią kelią – būti kaip visi. Tokia nuostata – pati saugiausia, atvirai kalbant. Nereikia iškišti nosies iš savo komforto zonos, kad išties pabandytum kažką pasiekti. Tiesiog gyvenate tyliai ir ramiai savo pilką ir nykų gyvenimėlį, metų metus važiuojate dirbti nekenčiamo darbo ir netgi nebandote nieko keisti, juk „visi taip gyvena“.

Tas pats pasakytina ir apie santykius. Jūs visada galite pasirinkti – susieti gyvenimą su žmogumi, be kurio jau neįsivaizduojate savo ateities – taip jums dviese gera, ar tiesiog su kažkuo daugmaž tinkančiu į porą, kad „viskas būtų kaip pas žmones“. Ir nesvarbu, kad iš tikrųjų esate su tuo žmogumi nelaimingas.

Arba, tarkime, galvojate: „Na, buvau neištikimas/neištikima kartelį ar du, kam nepasitaiko?“. Juk visi taip gyvena, teisingai? Ne, neteisingai. Ir neleiskite, kad jus įtikintų, jog tai teisinga. Jūs patys kuriate savo gyvenimą. Patys renkatės su kuo gyventi. Visa tai priklauso nuo jūsų minčių ir nuostatų. Kaip leisite su savimi elgtis, taip su jumis ir elgsis.

Dėl to gerbkite save ir savo jausmus. Neleiskite, kad kas nors aiškintų jums, kaip reikia gyventi. Jeigu jums svarbi meilė ir ištikimybė santykiuose – niekada nesutikite su prastesniu variantu. Gerai pagalvokite, su kuo jums bus geriau – su tuo, kuris myli, vertina ir išties jus gerbia, ar su tuo žmogumi, kuris neištikimas „kaip visi“? Pavyzdžiui, man čionai viskas absoliučiai akivaizdu.

Juk kartais geriau kurį laiką pabūti vienatvėje, tačiau išlikti ištikimam sau pačiam ir savo principams, nei gyventi su žmogumi, kuris tuos principus ir jus pačius trypia kiekvieną dieną. Ir štai tada patys pamatysite, kaip į jūsų gyvenimą būtinai įžengs žmogus su panašiomis pažiūromis. Ir tai tokia laimė! Patikėkite, ji tikrai verta to, kad kurį laiką palauktume, pakentėtume ir nesitenkintume prastesniais variantais.

Dėl to, jei esate išties laimingi su savo mylimu žmogumi, jei esate vienas kitam ištikimi, jei kiekvieną dieną vis iš naujo įsitikinate savo pasirinkimo teisingumu, reiškia, tai jūsų žmogus, netgi neabejokite tuo.

O jeigu ne... Koks tuomet skirtumas, kaip ten „visi gyvena“? Juk kiekvienas žmogus gali būti savaip nelaimingas ir niekas jums apie tai nepapasakos, neprisipažins.

Tas pats pasakytina apie darbą ir visas kitas gyvenimo sritis. O štai išties laimingi žmonės yra laimingi vienodai – visi jie nuoširdžiai šypsosi, svajoja, o svarbiausia – įgyvendina savo svajones realybėje.

Dėl to rinktis jums patiems – būti savaip nelaimingu, bet užtat „kaip visi“ ar būti laimingu, kaip tie nedaugelis žmonių, kurie visgi nepabijojo gyventi būtent taip, kaip liepė širdis. Asmeniškai aš – pasirinkau. O ką pasirinksite jūs?