Antradienį žurnalistams Seime R. Karbauskis sakė, kad negali prognozuoti balsavimo rezultatų.

„Kaip gali paskaičiuoti slapto balsavimo balsus? Bus balsavimas, bus aišku“, - sakė valstiečių lyderis.

Paklaustas, ar visa valdančioji koalicija balsuos bendrai, R. Karbauskis teigė, kad „turėtų“.

„Kol kas negirdėjau jokių kalbų kitokių“, - sakė jis.

R. Karbauskis priminė, kad R. Žemaitaitis šiuo metu veikia opozicijoje, o išrinktas buvo pasiūlytas valdančiųjų.

„Tai pasitikėjimo klausimas, manau, kad Seimas apsispręs. Kiek suprantu, dabar ta padėtis kelia, eilinį kartą, susirūpinimą dėl demokratijos, atrodo, kad opozicija vėl uždraus savo frakcijų nariams dalyvauti balsavime“, - kalbėjo valstiečių lyderis.

„Nieko, jis liks“, - apie situaciją, jei slaptas balsavimas neišvers R. Žemaitaičio iš posto, sakė LVŽS lyderis.

Tačiau aiškėja, kad valdančioji dauguma visiškai vieningos pozicijos neturi. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Zbignevas Jedinskis sakė, kad jų frakcija balsuos laisvai, bet balsavime dalyvaus.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landbsergis žurnalistams sakė, kad jų frakcija balsavime nedalyvaus. Jo žiniomis, taip pat turėtų pasielgti ir kitos opozicijos frakcijos. Tad panašu, kad viską vėl lems valdančiųjų balsai.

„Neieškojome bendro sutarimo, bet taip atsitiko, kad jis yra. Jis yra toks, kad mes nedalyvausime balsavime“, - teigė G. Landsbergis.

„Jeigu patys paskyrė, tegul patys ir atšaukia“, - motyvą išsakė konservatorius. Jis užsiminė ir apie tai, kad situacija tiesiog panaši į sąskaitų suvedinėjimą – neįtikai, teks atsisveikinti su postu.

DELFI primena, kad iš Seimo vicepirmininko pareigų R. Žemaitaitį valdantieji nori išmesti dėl atstovavimo opozicijai. Ši procedūra šiandien turėtų būti pradėta 12 valandą.

Valdančioji koalicija prieš keletą savaičių nutraukė bendradarbiavimo sutartį su „Tvarka ir teisingumas“ partija, kurios vieninteliu atstovu Seime, po frakcijos žlugimo, liko R. Žemaitaitis.

Valdantiesiems sukvietus slaptą balsavimą dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo, opozicija balsavime taip pat nedalyvavo. Tačiau ir valdančiųjų balsais nuversti V. Pranckiečio nepavyko, tą kartą R. Karbauskis net prabilo, kad nežino, ar dauguma Seime dar yra.