„Kaip gaila... Prieš 5-erius metus, artėjant mano gimtojo miestelio jubiliejui, kartu su vietiniu jaunimu, padedant seniūnijai, sutvarkėm ir išdažėm seną, apleistą stotelę. Daug jaunų žmonių plušėjo ir įgyvendino jaunosios menininkės Viltės Paulauskaitės piešinį. Ši stotelė papuolė ir į Ryčio Zemkausko knygą, tarp gražiausių ir įdomiausių stotelių. Daug žmonių ja grožėjosi, pravažiuojantys stabtelėdavo pasižiūrėti. Tikrai šitie „vartai” atvykusiems autobusu buvo maloni staigmena.

O va, gaunu nuotrauką – ją nugriovė. Pastatė paprastą būdą. Gaila. Visą šitą reikalą organizuoja kelių direkcija. Ne seniūnas ir ne seniūnija. Dabar pastatyta kiaulių būda yra neva laikinas dalykas, kol atsiras labai panaši, tik stiklinė. Pažiūrėsim, kada tas „laikinai" baigsis“, – apmaudo socialiniuose tinkluose neslėpė žinomas vyras.

DELFI susisiekus su A. Švilpausku, šis patikino, kad šioji situacija jam kelia didžiulį pyktį ir nusivylimą.

„Anksčiau ta stotelė buvo baisi, su apipuvusiomis lentomis, aprašinėta, iškabinėta įvairiausiais skelbimais. Nusprendėme su jaunimu daryti iniciatyvą ir ją pakeisti, kadangi iš mūsų miestelio vyksta pagrindinis susisiekimas, nes nuo mūsų iki Lietuvos geografinio centro yra vos keli kilometrai. Daug žmonių pravažiuoja, todėl ir atnaujinome tą stotelę. Iš viso prie šio projekto dirbo apie 50-imt žmonių“, – prisimena pašnekovas.

„Visi ja žavėjosi ir grožėjosi. Per tuos 5-erius metus niekas nedrįso nei skelbimą kokį užkabinti, nei ją aprašinėti. Stotelė išsilaikė kuo puikiausiai“, – tikino jis.

Josvainių stotelė

Pasak Arno, niekas miestelio gyventojams apie stotelės griovimą nepranešė. Pašnekovas svarsto, kad galbūt šis pastatas ir buvo prastos būklės, tačiau jį buvo galima paprasčiausiai renovuoti, o ne sulyginti su žeme.

„Juk buvo galima pačią konstrukciją patvirtinti, pakeisti stogą – tiesiog ją atnaujinti. Juk tai unikalus pastatas. Šiai stotelei buvo jau daug metų, tai buvo susitikimų ir pasimatymų vieta. Tai buvo miestelio išskirtinumas. O dabar ją nuvertė ir pastatė laikiną, seną, apdaužytą, visai prie miestelio centro netinkančią stotelę. Kam reikėjo versti senąją, jei dar neturima naujos ir pastatoma tik laikina? Įdomu, kiek ta laikina stotelė stovės.

Žmonės pasipiktinę, nes tai yra baisu. Toje laikinoje stotelėje vos trims žmonėms atsisėsti ir nežinia nuo ko ten galima pasislėpti, vėjas prapučia pro visas puses. O jei lietus – visas šlapias kaip viščiukas sėdėsi. Tai pajuoka, baisus vaizdas“, – rėžė A. Švilpauskas.

Arnas ėmė svarstyti, jei jau taip norima griauti viską, kas turi istoriją, kodėl tuomet apskritai renovuojami pastatai. „Tai tuomet griaukime viską, kas aplink mus. Griūva? Tai velniop viską pravažiuokime su traktoriais. Kam pilis, dvarus renovuoja? Tegul griauna ir stato karkasinius namus“, – ironiškai tėškė pašnekovas.

DELFI susisekė su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir gavo trumpą atsakymą, kuriame teigiama, kad šie pokyčiai buvo įgyvendinti sulaukus savivaldybės prašymo.

„Kėdainių r. savivaldybė kreipėsi dėl šios stotelės techninės būklės ir paprašė įrengti saugų bei eksploatuoti tinkamą paviljoną. Atsižvelgus į prašymą atliekami darbai“, – situaciją komentavo tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)