A. Juškevičiaus įspūdingo šou, tiesa, neužteko, kad „Parmos“ ekipa išvykoje nugalėtų žvaigždžių kupiną Maskvos srities „Chimki“ ekipą. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai, daugiausiai Aleksejaus Švedo dėka, dramatišką paskutinę minutę vis dėlto sugebėjo iškovoti pergalę 103:100.

A. Juškevičius per 31 min. aikštėje pelnė 37 taškus (7/8 dvitaškiai, 5/11 tritaškiai, 8/8 baudos), atkovojo kamuolį, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 8 pražangas, perėmė kamuolį, triskart suklydo ir surinko 36 naudingumo balus.

Gynėjas pagal rezultatyvumą tapo šio sezono VTB lygos rekordininku.

„Pirmiausia džiaugiuosi, kad laimėjome, nors rungtynės buvo sudėtingos. Buvome nesusikoncentravę, tačiau pabaigoje meistriškai sužaidėme ir laimėjome, – kalbėjo po dvikovos „Chimki“ strategas R. Kurtinaitis. – Norėčiau padėkoti „Parmai“ ir treneriui K. Maksvyčiui už gerą pasirengimą rungtynėms ir puikią kovą.“

Pasak jo, „Chimki“ pora kartų pabėgo į priekį, tačiau varžovai atkūrė intrigą ir kova vyko iki pačios pabaigos.

„Taip pat norėčiau išskirti A. Juškevičių, kurio mes nesugebėjome sustabdyti. Jis mums įmetė 37 taškus ir visi buvo tokie „darbiniai“. Jis pademonstravo gerą lygį. Nepaisant to, mes laimėjome. Žiūrime į priekį“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Parmą“ treniruojantis K. Maksvytis tvirtino, kad jo komandai tai buvo vienos geriausių rungtynių šį sezoną: „Tokiai pajėgiai komandai kaip „Chimki“ nusileidome tik pačioje pabaigoje. Labai gerbiu trenerį R. Kurtinaitį. Manau, kad tai vienas geriausių specialistų Europoje.“

Jis pasakojo, kad dvikovos planas buvo neleisti „Chimki“ nutolti ir rasti tinkamą laiką perimti iniciatyvą.

„Tokį momentą radome, gaila, kad nesugebėjome iki galo tą pranašumą išsaugoti. Savo auklėtiniams noriu padėkoti už gerą kovą. Šiandien Adas Juškevičius buvo itin geros sportinės formos. Gaila, kad su tokiu jo žaidimu ir pataikymu nesugebėjome laimėti“, – sakė K. Maksvytis.

VTB lygoje „Chimki“ (7-0) rikiuojasi pirmoje vietoje, o „Parma“ (1-6) – priešpaskutinėje 12-oje.

Kitas rungtynes „Chiki“ žais išvykoje su „Nižnij Novgorod“ komanda, o „Parma“ svečiuose susigrums su „Zenit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)