1. Žuvis nebūtinai turi būti dugne

Žūklės feederiu meistras teigia: „Ne visada žuvis būna prie dugno. Netgi vėlyvą rudenį žuvys gali būti pakilusios į vidurinius vandens sluoksnius. Todėl jūsų pašaras, sumestas į dugną, joms paprasčiausiai yra neįdomus. Tokiu atveju reikia naudoti birų, mažai suspaustą jauką ir jį papildyti gyvais priedais. Besileidžiančios jauko dalelės masins žuvis taip pat leistis gilyn ir, galbūt, privers griebti joms siūlomą masalą“.

2. Raktas į sėkmę – mažas kabliukas

Mantas Juknevičius taip pat akcentuoja mažų kabliukų svarbą: „Kai žuvys būna įnoringos, maži kabliukai tikrai padeda. Aš, asmeniškai, žvejodamas dugnine meškere, kad ir tuos pačius karšius, naudoju ir 16 nr. kabliuką. Ir jie tikrai nebūna per maži net ir stambiems karšiams. Žinoma, tokio dydžio kabliukas turi būti lengvas, bet kartu ir tvirtas“.

3. Žvejokite „negyvėliais“

Čempionas įvardija ir masalą, skirtą ypač įnoringoms žuvims: „Kai žuvys būna ypač apatiškos, kartais „paragauti“ jūsų siūloma masalo jas priverčia nejudančios musės lervos. Jos gali būti skandintos, plikytos, „pavoliotos“. Šie „negyvi“ masalai tikrai veikia“.

Akimirka iš žūklės feeder'iu

4. Viršūnėlių svarba

Mantas Juknevičius pataria tinkamai pasirinkti feeder meškerykočio viršūnėles: „Kai žuvys kimba ypač atsargiai, nebijokite naudoti ir 1 ar net 0,75 uncijos linkimo testo viršūnėles. Jos tikrai daug jautriau perduos kibimus už 2 uncijų testo viršūnę. Žinoma, priklausomai nuo gamintojo, toks viršūnėlių testas yra sąlyginis. Tačiau, kai žuvys kimba išties „sunkiai“, stenkitės naudoti pačias liauniausias viršūnėles“.

5. Taško keitimas

Feederio meistras pastebi dar vieną aspektą: „Žuvys, priklausomai nuo metų ar paros laiko, tame pačiame vandens telkinyje gali keisti savo buvimo vietas. Pavyzdžiui, atvykę meškerioti iš ryto ir sėkmingai karšius gaudę ne taip toli nuo kranto, dieną juos galite aptikti jau tik pačioje gilumoje. Todėl kai pasirinktas žūklės taškas nustoja „dirbti“, tikrai verta pamėginti šerti kitą“.