Paprieštaravus į despotizmą linkusiam konkrečių galių turinčiam asmeniui, nesunku atsidurti atleidimo pranešimų laukiančiųjų gretose. Tačiau jei visad su viskuo sutiksite, karjeros laiptais neužkilsite. Kokia strategija tokiu atveju tinkamiausia?

Pelnykite pripažinimą

Nedaugžodžiaukite reikšdami nuomonę apie darbą, jei dar nepelnėte nei kolegų, nei vadovo pasitikėjimo. Tiktai tada, kai patys bent šio to pasieksite ir darbo rezultatais pelnysite pripažinimą, kitiems bus lengviau patikėti jūsų siūlomų idėjų genialumu.

Galvokite apie sprendimus

Kalbėdami su viršininku sutramdykite norą išvardyti problemas, jei patys nenumanote, kaip būtų galima jas išspręsti. Savo pavaldiniams taip pat galite nurodyti, kad dėl problemų gali kreiptis tik tada, kai turės idėjų, kaip jas išspręsti.

Dirbant su komanda, asmeninius interesus reikia pamiršti

Atminkite, kad esate grupės narys, todėl siūlykite įvesti tik tokius pokyčius, kurie atneš naudos visiems. Demonstruojant kolegiškumą didėja tikimybė tapti komandos lyderiu.

Darbas

Pagudraukite mėgdžiodami

Imitavimas – nuoširdžiausia mėginimo įtikti forma, ypač kai tenka išsakyti savo nuomonę. Darbuotojus konsultuojantys specialistai mano, kad neįkyriai mėgdžiojant vadovo stilių gali pavykti būti išgirstam kitų darbuotojų.

Atkreipkite dėmesį į tai, kaip paprastai elgiasi jūsų vadovas ir kokią pavaldinių laikyseną labiausiai vertina. Jei savo nuomonę išdėstysite atitinkamai, tikėtina, patrauksite platesnę klausančiųjų auditoriją.

Nepamirškite, kam esate tiesiogiai atskaitingi

Net ir tuo atveju, jei jūsų komandos vadovas neturi galių pakeisti to, kas jums atrodo būtina, pirmiausia savo pasiūlymą turite išdėstyti būtent jam. Organizacijose, kuriose egzistuoja tam tikra pavaldumo hierarchija, apie turimas idėjas pirmiausia reikia pranešti tiesioginiam viršininkui. Tiktai tada kartu su juo savo mintis galėsite aptarti su įmonės vadovu. Einant tokiu keliu, produktyvi diskusija kur kas labiau tikėtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)