Žūklės vietos pasirinkimas

Pickeriai tikrai nėra meškerės, skirtos tolimiems metimas, todėl renkantis žūklavietę ir nusprendus žvejoti šiuo įrankiu, tenka viską įvertinti. Geriausia, kai pirmasis gylio perkritimas yra visai arti kranto, todėl dideli ir gilūs ežerai su plačiais atabradais bus tikrai ne pati tinkamiausia vieta išbandyti labai lengvos klasės dugninę meškerę. Pats tinkamiausias pasirinkimas bus nedideli ežeriukai ar tvenkiniai ir ne itin sraunių upių ruožai, kuriuose šiuo metu dar galima žvejoti dugnine meškere.

Įrankiai

Pickeriai dažniausiai būna 2,70 – 3 m, ilgio ir turi galimo užmesti svorio ribą iki 30 g. Tokiai meškerei tikrai pakaks 0,16 – 0,18 mm skersmens monofilamentinio arba 0,06 mm – pinto pagrindinio valo. Pavadėliai atitinkamai parenkami 0,08 – 0,10 mm skersmens su pririštais 16 – 18 nr. kabliukais. Žvejojant pickeriu naudojamos tiek mažos, dažniausiai atviro tipo šėryklėlės, tiek paprasčiausi svareliai. Kai žuvis yra itin neaktyvi ir įnoringa, žvejyba tik su svareliu ir masalu, tampa ypač rezultatyvi.

Sistemėlės? Žvejojant picker meškere pati geriausia ir paprasčiausia yra „Paternoster“ tipo sistemėlė, nors galima naudoti ir inline. Ir atsiminkite, kaip ir žvejodami feederiu, taip ir naudodami pickerius rinkitės pačią liauniausią viršūnėlę, kokią tik leidžia naudoti žvejybos sąlygos. Dažniausiai užtenka 0,75 – 1 uncijos lenkimo testą turinčios, picker dugninės meškerės viršūnėlės.

Dažniausiai užtenka 0,75 -1 uncijos lenkimo testą turinčios, picker dugninės meškerės viršūnėlės

Jaukas ir masalai

Dažnu atveju rudeninis jaukas būna „skurdus“, tamsios spalvos su nemaža dalimi juodžemio. Gyvų pašarų priedas taip pat yra būtinas, tačiau jo kiekis jauke turo būti saikingas. Masalai, kaip ir įprasta šiam metų laikui, dažniausiai yra gyvūninės kilmės, su retais augalinės kilmės (kukurūzų grūdų) intarpais.

Schema. Žvejyba pickeriu

Žūklės procesas

Kaip ir žvejojant feeder tipo dugnine, taip ir pickeriu, pirmiausia į tašką sumetama keletas šėryklėlių su jauku. Vėliau, priklausomai nuo žuvų aktyvumo, šėryklėlę galima pakeisti svareliu ir atvirkščiai. Kartais stebuklus padaro nedidelė uždaro tipo šėryklėlė, prikimšta vien musės lervų. Taipogi meškeriojant picker tipo dugnine, kaip ir plūdinėje žūklėje, keletą „porcijų“ pašarų galima nusviesti ir laidyne.