Trapiai tešlai reikės:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 125 g miltų
  • 50 g cukraus
  • Žiupsnelio druskos


Citrininiam kurdui reikės:

  • 225 g cukraus
  • 25 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 120 g citrinų tyrės
  • Citrinų žievelės


Itališkam morengui reikės:


Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti rankomis arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm.
Kepti 180°C temperatūroje apie 15 minučių.

Birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti.

Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito.
Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min.

Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.

Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei katiliuko kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.
Išplaktą morengą konditerinio maišelio ir antgalio pagalba ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelius. Pilnai padengti visą paviršių. Morengą galima apdeginti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)