„Kartu su žmona Diana esame pasirengę nuo pat pirmųjų prezidentavimo dienų visokeriopai prisidėti remdami Maltos ordino savanorių veiklą. Esame ypač dėkingi Maltos ordino Pagalbos tarnybai už bendradarbiavimą perduodant patirtį migrantų integracijos srityje. Tokia tarptautinė patirtis mūsų šaliai yra labai reikalinga", - teigė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, daugiau nei 20 metų maltiečių vykdoma labdaringa veikla yra svarbi ir reikalinga silpniausiems ir pažeidžiamiausiems mūsų visuomenės nariams. Ji skatina savanorystę ir ugdo supratimo, atjautos ir solidarumo vertybes.

Prezidentas pabrėžė, kad Maltos ordino Pagalbos tarnybos Lietuvoje patirtimi būtų galima pasidalyti ir su tokiomis šalimis kaip Ukraina, Moldova, Sakartvelas, Armėnija.

D. Nausėdienė globojo maltiečių rengiamą labdaros akciją „Mažoj širdelėj - didelės idėjos", per kurią buvo renkamos vaikams mokykloje reikalingos priemonės. Gruodžio mėnesį D. Nausėdienė atidarys jau 14 kartą Lietuvoje vyksiantį paramos akcijos „Maltiečių sriuba" renginį, kuriame bus renkamos aukos skurdžiai gyvenančių vienišų žmonių ir neįgaliųjų globai bei maitinimui.

Daugiau kaip 80 tūkst. savanorių ir 15 tūkst. medicinos darbuotojų tinklą turintis Maltos ordinas yra seniausia pagalbos organizacija pasaulyje, humanitarinę pagalbą ir labdaringą veiklą vykdanti 120 šalių.
Maltos ordino Pagalbos tarnyba Lietuvoje įkurta 1991 metais. Maltiečiai teikia socialinę pagalbą 40-yje Lietuvos miestų ir vienija apie 1500 savanorių visoje šalyje.

Šiemet minimos 27-osios Lietuvos ir Maltos ordino diplomatinių santykių metinės, primena Prezidento komunikacijos grupė.