Penktadienį pats 67-erių R. Pitino patvirtino, kad stos prie Graikijos rinktinės vairo ir bandys ją išvesti į Tokijo olimpines žaidynes per atrankos turnyrą, vyksiantį kitą vasarą.

„Aš būsiu treneris“, – graikų žiniasklaidai po susitikimo su šalies federacijos vadovu George'u Vassilakopoulu pareiškė jis.

Oficialaus pranešimo iš Graikijos krepšinio federacijos laukiama kitą savaitę.

„Visą logistiką aptarsime pirmadienį, tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad man yra didelė garbė užimti šią poziciją“, – tvirtino treneris.

Viešėdamas Atėnuose R. Pitino teigė, kad NBA sezonui artėjant prie pabaigos jis asmeniškai susitiks su elitinėje pasaulio krepšinio lygoje žaidžiančiais broliais Gianniu ir Thanasiu Antetokounmpo ir kalbėsis su jais apie galimybę prisijungti prie nacionalinės komandos kitą vasarą.

Kur vyks olimpinės atrankos turnyrai, FIBA organizacija kol kas nėra paskelbusi. Ši žinia turėtų būti paviešinta kitą savaitę, lapkričio 15 d.

Įdomu tai kad žiemą prasidėsiančioje 2021-ųjų Europos krepšinio čempionato atrankoje Graikijos rinktinei toliau vadovaus Thanasis Skourtoupoulas, dirbsiantis FIBA „langų“ metu, kai komanda neturės pagrindinių savo žvaigždžių iš NBA ir Eurolygos.

54-erių graikas rinkinę per „langų“ ciklą jau išvedė į 2019-ųjų pasaulio čempionatą, tačiau jame vienais iš favoritų laikyti graikai kalnų nenuvertė ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)