Niujorko apygardos aukščiausiojo teismo teisėja Saliann Scarpulla nurodė D. Trumpui atlyginti žalą grupei ne pelno organizacijų pagal civilinį ieškinį, pateiktą valstijos generalinės prokurorės demokratės Letitios James.

L. James pernai birželį pateikė civilinį ieškinį, kaltindama fondą „Donald J. Trump Foundation“ „kryptingais neteisėtais veiksmais“, įskaitant netinkamą labdaros fondo ir D. Trumpo 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos štabo veiksmų koordinavimą.

D. Trumpas gruodį sutiko nutraukti savo asmeninio labdaros fondo veiklą, tačiau byla nebuvo nutraukta, prokurorams reikalaujant skirti didžiules baudas ir priteisti milijonus dolerių žalai atlyginti.

“[Ši nutartis] yra svarbi pergalė mums siekiant apsaugoti labdarai skirtą turtą ir patraukti atsakomybėn tuos, kurie naudojasi labdaros organizacijomis asmeninei naudai gauti“, – sakė teisėja.

Ieškinyje D. Trumpas kaltinamas naudojęs fondo lėšas išspręsti teisminiams ginčams be teismo, reklamuoti savo viešbučiams ir asmeninėms išlaidoms, pavyzdžiui, įsigyti savo portretą, šiuo metu kabantį viename iš prezidento golfo klubų.

Ieškinyje taip pat teigiama, kad 2016 metų pradžioje D. Trumpas, tuo metu kandidatavęs į prezidentus, organizavo savo fondo renginį nurodęs, kad per jį bus renkamos lėšos labdarai, tačiau iš tiesų tai buvo rinkimų kampanijos renginys.

Šią savaitę tai yra jau trečia teisinė D. Trumpo nesėkmė jo gimtajame Niujorke.

Pirmadienį JAV apeliacinis teismas nusprendė, kad prezidentas turi paskelbti savo aštuonerių metų mokesčių deklaracijas. Rinkimų kampanijos metu D. Trumpas žadėjo po patikrinimo jas paviešinti, tačiau vėliau atsisakė tai padaryti.

Tą pačią dieną vieno JAV žurnalo skiltininkė Elizabeth Jean Carroll, kaltinanti D. Trumpą išžaginimu, iškėlė jam bylą dėl šmeižto, prezidentui pareiškus, kad visi jos kaltinimai dėl išprievartavimo yra pramanai.