Siekiant užtikrinti naują susitarimą dėl paskolų, ypač svarbu priimti kelias struktūrines reformas, pavyzdžiui „stiprinti teisinių principų laikimąsi ir spręsti korupcijos klausimą“, reporteriams sakė TVF atstovas Gerry'is Rice'as.

Šiuo metu Ukraina sulaukia nemažai dėmesio dėl apkaltos prieš JAV prezidentą Donaldą Trumpą procesų – jis kaltinamas piktnaudžiavimu valdžia, bandymu priversti Kijevą pradėti D. Trumpui politiškai palankų tyrimą.

Tačiau Baltieji rūmai tvirtina, kad šiuo raginimu tiesiog bandyta spausti naująją Ukrainos vyriausybę tvarkytis su korupcija.

TVF atstovai pakartotinai teigė, kad Ukrainos ekonominiam augimui trukdo „visur išplitusi korupcija“.
„Tam, kad pritrauktų šaliai labai reikalingų investicijų, Ukraina privalo paspartinti kelias struktūrines reformas, žymiai pagerinti valdymą, išspręsti korupcijos problemą ir sumažinti valstybės ir oligarchų vaidmenį, taip pat imantis fiskalinės ir pinigų politikos priemonių, kad būtų pasiektas makroekonomikos stabilumas“, – reporteriams sakė G. Rice‘as.

Jis teigė, kad derybos dėl naujos paskolos pasistūmėjo į priekį, taip pat aptarta fiskalinė ir pinigų politika bei būtinybė užtikrinti centrinio banko nepriklausomumą.

„Gana įprasta, kad susitarimui dėl priemonių paketo, kurį remtų TVF programa, priimti prireikia nemažai laiko“, – sakė TVF atstovas.

Nuo to laiko, kai 2018 metais Ukrainai buvo išmokėta 1,4 milijardo dolerių, TVF Kijevui dar neskyrė jokių lėšų.

Rugpjūčio pradžioje Ukraina paskelbė, kad planuojanti prašyti TVF naujos 5–10 milijardų dolerių paramos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)