Ši operacija buvo viena didžiausių mieste per pastaruosius kelerius metus.

Per apytiksliai 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku prasidėjusią operaciją apie 600 policijos pareigūnų smarkiai lyjant lydėjo migrantus iš palapinių į autobusus, kurie nugabeno atvykėlius į priėmimo centrus, informavo naujienų agentūros AFP korespondentas.

Policijos duomenimis, iš dviejų stovyklų netoli Port de la Šapelio, įrengtų po sostinę supančio žiedinio kelio viaduku, iš viso buvo perkelti 1 606 migrantai.

Daugelis ten apsistojusių žmonių, įskaitant šeimas su vaikais, teigė, kad atvyko iš Afganistano ar Afrikos Užsachario regiono.

„Negaliu leisti, kad klostytųsi tokia pavojinga padėtis... Toliau taip tęstis negali“, – įvykio vietoje žurnalistams pareiškė Paryžiaus policijos viršininkas Didier Lallement'as.

Pasak jo, surengti operaciją – vieną didžiausių Paryžiuje nuo 2015 metų, kai ten pradėjo nuolat dygti stovyklos – „buvo nuspręsta siekiant įgyvendinti [vyriausybės] planą; ji nebuvo įvykdyta atsitiktinai“.

Prezidento Emmanuelio Macrono vyriausybė žada pažaboti imigraciją. Daugelis mano, kad toks žingsnis tolygus valdančiųjų mėginimui sutrukdyti dešiniosios pakraipos partijoms patraukti savo pusėn elektoratą prieš kitąmet numatytus vietos valdžios rinkimus.

„Norime susigrąžinti savo migracijos politikos kontrolę“, – per trečiadienį surengtą spaudos konferenciją kalbėjo Prancūzijos premjeras Edouard'as Philippe'as, atskleisdamas virtinę priemonių, turinčių, jo teigimu, sutvirtinti Prancūzijos „suverenitetą“.