Kad būtų lengviau susiorientuoti, ką išgyvendinti iš interjero, o ką jame palikti, galite vadovautis portale INMYROOM pateiktais dizainerės Alisos Šabelnikovos duotais patarimais.

Vieno stiliaus baldai

Dabar populiarėja drąsūs, eklektiški interjerai – grynieji stiliai atsidūrė antrame plane. Kitais metais ši tendencija turėtų tik ryškėti.

Dizaineriai vis dažniau derina skirtingų stilių ir epochų baldus bei dekoro elementus. Jie stengiasi sukurti gyvybe pulsuojantį, dinamišką interjerą, kuo geriau atspindintį namų šeimininkų pomėgius ir gyvenimo būdą.

Plastikinės grindjuostės

Plastikinės grindjuostės, ypač nudažytos tokia pat spalva kaip ir durys, akimirksniu suteiks interjerui pigumo prieskonį.

Bus daug geriau, jei pasirinksite iš medienos plaušų plokštės išpjautas grindjuostes, o jų spalva sutaps su sienų. Jei siekiate sukurti minimalistinį interjerą, puikiausiai tiks užmaskuotos grindjuostės.

Minkšti apmušalai su įspaudais

Vos prieš kelis metus minkštąsias sofų, kėdžių, pufų ir lovų atkalčių dalis buvo priimta dekoruoti specifinį rombų formų raštą sukuriančiais įspaudais. Dabar taip daryti nebemadinga. Minkšti, tarsi sudaigstyti apmušalai užleido vietą apvalių formų baldams su laibomis grafito, žalvario arba chromo spalvos kojomis.

Interjero detalės

Trumpos užuolaidėlės palei lubas

Įmantriai drapiruotos užuolaidos, papildytos trumpomis lambrekeno tipo užuolaidėlėmis, negrįžtamai išėjo iš mados. Jas pakeitė griežtomis klostėmis krentančios, lakoniškos formos užuolaidos. Aktualūs tapo ir taurieji audiniai, tokie kaip vilna ir šilkas.

Fotoportretai ir freskos

Nuo kambario sienos atsiverianti Venecijos kanalų panorama arba jaukus beržų giraitės vaizdelis nebeturėtų jūsų dominti. Verčiau susimąstykite apie rankomis smulkiai išpieštą pano. Dabar ant bangos – 8-ąjį praeito amžiaus dešimtmetį menantys retro atspaudai. Jie turėtų būti prigesintų arba, atvirkščiai, sodrių spalvų.

Venecijietiškas tinkas ir vitražai

Šilko ir apsitrynimo efektą taip pat metas palikti praeičiai. Dabar aktuali tendencija – dažytos arba tapetuotos sienos. Lubas galima palikti baltas arba nudažyti sienų spalvą atitinkančio tono dažais.

Eile sukabintos spintelės su išpieštais veidrodžiais

Veidrodines spintelių dureles pakeiskite dažytomis medienos plaušų plokštės durelėmis su reljefiniais arba žalvariniais dekoratyviniais intarpais. Taip pat galite rinktis stiklą.

Kopijos

Visai nebūtina vaikytis kopijų, kai begalė gamintojų siūlo nebrangių ir stilingų baldų asortimentą.

Skandinaviškas interjero dizainas

Dirbtinės gėlės

Gėlės ir kiti augalai turi būti ne dirbtiniai, o tikri. Jie ypač gerai atrodo stambiose ant grindų pastatytose vazose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)