Projekte užregistruoti 200 mokytojų, kuriems balsuodami ištarėte daugiau nei 35 tūkst. „ačiū“. Šiandien skelbiame 10 daugiausiai palaikymo sulaukusių mokytojų.

Daugiausiai „ačiū“ sulaukė:

1. Petras Gedvilas (lietuvių kalba ir literatūra, Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija)

2. Eugenija Bužinskienė (pradinis ugdymas, Molėtų pradinė mokykla)

3. Marytė Markevičienė (akordeono atlikėjo raiška, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija)

4. Algirdas Baltuškonis (istorija, Vilniaus Fabijoniškių gimnazija)

5. Vilma Mekionytė (fizika, Jiezno gimnazija)

6. Ina Binkienė (pradinio ugdymo vyr. mokytoja, Vilniaus Emilijos Pliaterytės progimnazija)

7. Sergej Kozlov (rusų kalba, Kauno „Varpo“ gimnazija)

8. Kristina Našlėnienė (socialinė pedagogė, Grinkiškio Jono Poderio gimnazija)

9. Jūratė Ivaškienė (pradinių klasių mokytoja, Šiaulių Dainų progimnazija)

10. Ingrida Valasevičienė (geografija, KTU inžinerijos licėjus)

Lapkričio 14 d. 14 val. MO muziejuje įvyks iškilmingas renginys, kuriame mylimiausius mokytojus apdovanosime inovatyvumą skatinančiais prizais. Projektą „Ačiū už pamokas“ rengia Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su interneto portalais.

Pėsčiomis aplink Lietuvą apėjęs ir kėlęs diskusijas apie būtinus švietimo pokyčius Šarūnas Dignaitis džiaugiasi, kad mokytojai gauna vis daugiau dėmesio.

„Dar labiau džiugu, kad tas eteris yra ne eiliniai švietimo iššūkiai, o riebūs „ačiū“ nuo kiekvieno iš mūsų – mokytojams, kurie randa geriausius sprendimus šviesdami mūsų jaunimą. Nuostabu, ačiū už pamokas! Džiaugiuosi, kad iniciatyva prasidėjo 1332 km aplink Lietuvą su pirmu žingsniu nuo Klaipėdos Žemynos gimnazijos, o dabar jau palietė vos ne kiekvieną mokyklą ir mokytoją Lietuvoje“, – džiaugiasi Š. Dignaitis.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič pastebi, jog gausiai mokytojams siųstos padėkos parodė, kaip mylime ir vertiname savo mokytojus.

„Dažnam iš mūsų svarbiausiu kelrodžiu ir palydovu buvo mokytojai. Tokie jie yra dabar ir mūsų vaikams. Daugeliui jų mokytojas yra atsvara sunkumams ir nežinomybei, įkvėpimų šaltinis polėkiams ir svajonėms. Padėka ir dėmesys mokytojams už visą tai, ką daro, yra tik nedidelis lašas toje jūroje, kiek jie verti. Džiaugiuosi, kad nemažai mokytojų buvo nominuoti šiame konkurse. Tai rodo, kad turime puikių pedagogų, kurių pamokas iki šiol prisimena tiek esami, tiek ir buvę mokiniai“, – sako J. Urbanovič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)