17 metų jaunuoliui iš Jurbarko kaltinimai pareikšti pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl pasikėsinimo išžaginti nepilnametę, jos seksualinio prievartavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo, praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų gegužės 26 dieną, kuomet kaimo turizmo sodyboje Tauragės rajone buvo sumušta 16 metų mergina. Per pusę metų, kuomet truko ikiteisminis tyrimas, atliktos trys dešimtys apklausų, kurių daugumoje turėjo dalyvauti ir psichologas, atlikta ne viena ekspertizė, surinkti ir išanalizuoti būtinieji duomenys.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose teismo medicinos bei psichiatrijos ekspertų išvadose nurodyta, kad nukentėjusios merginos patirti sužalojimai ir dėl jų kilusios pasekmės jos sveikatai, vadovaujantis teisės aktuose nustatytais kriterijais, kvalifikuotini kaip nesunkūs, todėl 17 metų jaunuoliui buvo pareikštas kaltinimas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalį – nesunkus sveikatos sutrikdymas. Kiti kaltinimai pareikšti dėl sunkių smurtinių nusikaltimų padarymo.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta.

Šiuo metu kaltinamajam galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra su apykoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, atidavimas tėvų priežiūrai ir asmens dokumento paėmimas.