Dainininkas lygiai prieš metus patvirtino pusmetį pramogų pasaulio užkulisiuose sklandžiusius gandus apie tai, kad serga vėžiu. Dabar jis atvirai pasakoja apie savo gydymosi kelią, patirtus išgyvenimus ir kaip pavyko ligą suvaldyti.

„Tai, kas man atsitiko per pastaruosius metus, protu sunkiai suvokiama. Pasirodo, vėžys nėra baisiausias dalykas gyvenime. Piktybinis auglys rentgeno nuotraukoje ne toks jau ir gąsdinantis. Žymiai baisiau yra pažvelgti į savo vidų (ir) permąstyti, kas esi iš tikrųjų. Tad tiesiog viską papasakojau knygoje, kuri pasirodys gruodžio pradžioje.

Aš ieškojau atsakymų. Galvojau baigęs juos rasiu, bet radau dar begalybę naujų klausimų. Rašyti pradėjau išgirdęs diagnozę ir galvodamas, kad knyga bus skirta vaikams. Kitaip jie gali nesužinoti, koks buvo jų tėtis. Bijojau mirti. Knygą įpusėjau gydymui artėjant prie pabaigos. Dabar jau žinojau, kad galima bijoti ir gyventi. Rašyti baigiau pasiekęs remisiją ir aiškiai suprasdamas tik vieną dalyką – vaikai apie tėtį turi sužinoti ne iš knygos.

Istorija, kuri nugulė knygos puslapiuose, yra ne rašytojo darbas. Viskas padiktuota Dievo arba likimo. Niekas nesukurta. Nėra nei vienos išgalvotos dalies.

Šį rytą rankraštis nukeliavo į spaustuvę ir po kelių dienų pavirs knyga. Paskutinį kartą perskaičiau ir negaliu patikėti, kad tai iš tiesų nutiko. Man“, – neslėpdamas emocijų rašė jis.

Kaip sako pats dainininkas, knyga dienos šviesą išvys dar iki didžiųjų metų švenčių. Ne kartą socialiniuose tinkluose rašęs apie savo išgyvenimus ir norėdamas įkvėpti kitus kovoti bei nepasiduoti sunkią akimirką S. Stavickis-Stano teigia, jog viską, kas iš tiesų jo gyvenime dėjosi tuo metu, bus galima perskaityti jo parašytoje knygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)