„Turbūt svarbiausias dalykas, kad gyvename demokratinėje šalyje. Vyriausybė gali turėti savo nuomonę dėl mokestinės sistemos, Seimo nariai – savo, prezidentas – savo, verslininkai ir profsąjungos – savo matymą. Tam, kad patvirtintume svarbiausią šalies metinį finansinį dokumentą, mes turime ieškoti sutarimo. (...) Kompromisas yra ieškomas ir aš manau, kad jį surasime“, – žurnalistams trečiadienį sakė V. Šapoka.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis trečiadienį žurnalistams sakė, kad kyla moralinis klausimas, ar galima didinti mokesčius verslui, kai, pasak jo, yra neprižiūrimas surinktų lėšų išleidimas.

„Ar galioja šioje valstybėje susitarimai, kuriuos pasirašo socialiniai partneriai ir kaip jų turi būti laikomasi, ar yra moralu šiandien didinti mokesčius dirbantiems žmonėms ir verslui, kada visiškai neprižiūrime, kaip tie mokesčiai yra išleidžiami?“ – teigė jis.

Verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus sakė, kad verslą neramina „skuba ir teisinis nihilizmas.“

„Vien jau bankų mokestis, kuris galimai pažeidžia Konstituciją, neatitinka Europos Centrinio Banko (ECB) reguliavimų. Nepaisant to, jis stumiamas pirmyn ir eina į priekį. Mes girdime, kad yra daug iniciatyvų, dauguma yra priešrinkiminės, kurios eina iš Seimo narių, kas darosi nejauku“, – sakė V. Sutkus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)