Susitarti gražiuoju nepavyko

Bylą nagrinėjančiai teisėjai pasiteiravus, ar ginčo šalys neketina jo baigti ekonomiškiausiu būdu, sudarius taikos sutartį, R. Berankio atstovas pareiškė, jog to padaryti nepavyks. Esą visos galimybės sudaryti taikos sutartį išsemtos.
Atsakovės advokatas teigė priešingai, minėjo siekiantis taikos sutarties sudarymo, netgi sumokėti tam tikrą sumą. Tačiau R. Berankio advokatams šį siūlymą atmetus, teismui neliko nieko kita, kaip tik pradėti bylos nagrinėjimą iš esmės.

Už paramą suteikė teisę naudoti atvaizdą

Tenisininkas Ričardas Berankis praėjusių metų pabaigoje padavė į teismą jį anksčiau rėmusią bendrovę „Birštono mineraliniai vandenys ir Co“. Bylinėjasi dėl 87,5 tūkst. eurų, kurių garsiausias šalies tenisininkas taip ir negavo.

Bylos duomenimis, bendrovė su R. Berankiu buvo sudariusi penkerių metų trukmės sutartį, pagal kurią tenisininkui turėjo būti mokamas atlyginimas.

Už tai „Birštono mineraliniai vandenys ir Co“ įgijo teisę reklamos tikslais naudoti R. Berankio atvaizdą ir vardą. Sportininkas taip pat įsipareigojo dalyvauti jį remiančios bendrovės renginiuose, fotosesijose bei reklaminių klipų filmavimuose.

Pasak R. Berankio atstovų, bendrovė aktyviai naudojo sportininko vardą ir įvaizdį savo produkcijos populiarinimui, tačiau po 2016 metų kovo pinigų daugiau nebemokėjo.

Berankį kaltina nesilaikius sutarties sąlygų

Bendrovė „Birštono mineraliniai vandenys ir Co“ teismui nurodė priešingas, nei teigia R. Berankio atstovai, aplinkybes. Jos atstovų teigimu, rėmimo sutarties sąlygų nevykdė pats sportininkas.

Nurodoma, jog kviečiant R. Berankį į renginius bei filmavimus, su juo susisiekti būdavę problematiška. Jeigu jis ir atsiliepdavo, informuodavo, kad yra išvykęs treniruotis į užsienį, todėl beveik iš viso nedalyvavo atsakovės organizuotuose renginiuose.

Pasak bendrovės, R. Berankis sudalyvavo pirmoje fotosesijoje, tačiau po to renginiuose nedalyvavo, todėl atsakovė iš esmės negavo to, ko tikėjosi iš sutarties ir tai laikytina esminiu sutarties pažeidimu.

Kas pirmas sulaužė sutarties sąlygas?

Praėjusiame teismo posėdyje liudijo „Birštono mineraliniai vandenys ir Co“ valdybos pirmininkas, vienas turtingiausių šalies žmonių Norbertas Pranckus.

Jo nurodytas aplinkybe, esą iš sutarties su R. Berankiu bendrovė gavo kur kas mažiau, nei tikėtasi, bandė sumenkinti ieškovo advokatai. Sportininko atstovas užkliuvo ir teiginiai apie tai, jog sutartį dėl teisės į atvaizdą naudojimą pažeidė pats R. Berankis, socialinio tinklo profilyje patalpinęs nuotrauką su kito gamintojo maisto papildais.

„Jis savo asmeniniame puslapyje įdėjo nuotrauką, šalia maisto pakuočių, kurias ilgą laiką naudoja. Apie kokį teisės į atvaizdo perdavimą tretiesiems asmenims kalbama? Tai nieko bendra su teisės į atvaizdą perdavimu, kiekvienas žmogus turi teisę laisvai naudotis savo socialinių tinklų paskyromis“, – sakė R. Berankio atstovas bei argumentavo, esą sutartį pirmiausia pažeidė tuometė rėmėja, bendrovė „Birštono mineraliniai vandenys ir Co“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)