„Kol [prezidentas Nicolas] Maduro ir jo bendrininkai toliau turtėja, Venesuelos žmonės kenčia nuo žiauraus elgesio, smurto ir priespaudos žvalgybos, saugumo [tarnybų] ir ginkluotųjų pajėgų rankose“, – sakoma valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo pranešime.

Naujausi Vašingtono veiksmai „demonstruoja, kad Jungtinės Valstijos tebėra įsipareigojusios palaikyti didžiausią spaudimą buvusiam Maduro režimui, kad padėtų užtikrinti Venesueloje demokratinį perėjimą“, pridūrė diplomatijos vadovas.

Taikant naująsias priemones minėtų penkių pareigūnų aktyvai Jungtinėse Valstijose bus įšaldyti, nors mažai tikėtina, kad tokių aktyvų esama. Tarp asmenų, kuriems taikomos sankcijos, yra karo laivyno admirolas Remigio Ceballosas, pažadėjęs užtikrinti užsienio humanitarinės pagalbos blokadą, ir Nacionalinės gynybos tarybos generalinis sekretorius Jose Ornella Ferreira, Vašingtono kaltinamas dėl per didelės jėgos naudojimo prieš demonstrantus ir žurnalistus.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sausį paskelbė, kad N. Maduro valdymas po daugelio kritikuotų rinkimų yra neteisėtas. Dauguma Vakarų ir Lotynų Amerikos valstybių Venesuelos laikinuoju prezidentu pripažįsta opozicijos lyderį Juaną Guaido.

Vis dėlto jau beveik metus daromas spaudimas nesugebėjo išversti iš valdžios N. Maduro, toliau remiamo kariuomenės, Rusijos ir Kinijos, nors Venesuelos ekonomika yra smarkiai pašlijusi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)