Kaip teigiama Vyriausybės pažymoje, savivaldybės taryba, atsižvelgdama į objektyvias aplinkybes, galėtų priimti sprendimą dėl įstatyme nurodyto mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais lauko sąlygomis 40 metrų atstumo nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos padidinimo arba sumažinimo, taip pat uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais lauko sąlygomis.

Taip pat būtų draudžiama prekiauti alkoholiu paplūdimiuose ir paviljonuose, jei yra priimtas savivaldybės tarybos sprendimas. Kaip ir iki šiol, paviljonuose galėtų būti pardavinėjami alkoholiniai gėrimai, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 7,5 proc., o paplūdimiuose – neviršija 22 proc.

Planuojama, kad nuo sausio 1 d. nebeliks nestacionarių alkoholio prekybos vietų, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu, prekiauti alkoholiniais gėrimais, nebegalės būti prekiaujama alkoholiu paviljonuose ir paplūdimiuose.

Neterminuotą mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licenciją turinčios įmonės galės aptarnauti pirkėjus lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)