Viena iš Europos taurės favoričių turnyro išvakarėse laikyta „Lokomotiv“ buvo vienintelė, kurią „Rytui“ pavyko įveikti pirmajame turnyro rate. Po šio laimėjimo vilniečiai pasivijo varžovų ekipą turnyro lentelėje ir pralenkė ją pagal tarpusavio rungtynių rezultatus.

Rungtynių Rusijoje pradžioje „Rytas“ atsiliko 8:15, tačiau tuomet vilniečiai surengė efektingą spurtą ir 17:3 ir patys išsiveržė į priekį 23:18.

Nedidelę persvarą vilniečiai turėjo iki ketvirtojo kėlinio, kurio metu „Lokomotiv“ ėmė taikyti aktyvų spaudimą ir išmušė svečius iš vėžių. Po Vitalijaus Fridzono taškų serijos svečiai jau atsiliko 6 taškais – 67:73.

Visgi, skirtingai nei per ankstesnes turnyro rungtynes, „Rytas“ per anksti nekapituliavo.

Du tritaškius iš eilės sunkiu momentu pataikė Pako Cruzas ir svečiai „grįžo“ į kovą, o likus 1 min. 35 sek. Arnas Butkevičius baudų metimais sugrąžino pranašumą (82:81).

Lemiamu momentu vilniečiai buvo tikslesni, o keletą neteisingų sprendimų priėmusių varžovų viltis nubraukė netaiklus tolimas Dmitrijaus Kulagino metimas.

„Pirmos rungtynės Europos taurėje, kai sunkiu momentu mes nesubyrėjome“, – džiaugėsi D. Adomaitis, kurio auklėtiniams pergalė sugrąžino viltis pakovoti dėl vietos kitame turnyro etape.

Pažymėtina, kad „Rytui“ 31-28 pavyko laimėti kovą dėl kamuolių prieš galingą varžovų priekinę liniją.

Nuo atsarginių suolo kilęs A. Butkevičius pataikė visus savo metimus (2 dvitaškius ir 6 baudas), išprovokavo 7 pražangas ir rungtynėse surinko tiek pat efektyvumo balų (26), kiek minučių praleido ant parketo.

M. Kalnietis pralaimėjusiems per 23 min. pelnė 2 taškus (dvitaškiai 1/4, tritaškiai 0/2), atkovojo 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, 1 kartą suklydo ir 2 sykius prasižengė.

„Rytas“: Evaldas Kairys 16 (8/8 dvit., 6 atk. kam.), Eimantas Bendžius 12, Pako Cruzas 11 , Arnas Butkevičius 10 taškų (6/6 baud., 4 atk. kam., 26 naud. bal), Cameronas Bairstow 9, Martynas Echodas ir Dovis Bičkauskis po 8, Mindaugas Girdžiūnas 7, Terrellas Holloway 4, Marekas Blaževičius 2 taškai.

„Lokomotiv“: Dmitrijus Kulaginas 18, Samas Dekkeris 16, Johny O'Bryantas 13, Draganas Apičius 12 taškų.

Vienintelę savo pergalę šio sezono Europos taurėje iki šiol „Rytas“ ir buvo įsirašęs rungtynėse su „Lokomotiv“ ekipa, kurią pirmose turnyro rungtynėse „Siemens“ arenoje netikėtai palaužė 92:86.

Į kitą Europos taurės etapą pateks 1-4 vietas grupėje užėmusios komandos.

Kitos dvejos B grupės rungtynės bus žaidžiamos vėliau.

Kitą savaitę, lapkričio 13 d., „Rytas“ namuose priims Limožo CSP komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)