„Jūs man pasakykit, kas galėjo sugalvoti tokį sprendimą - žmonės, gyvenantys arčiau Pempininkų (mikrorajono - aut. past.), kasdien šiukšles turi tempti 500 metrų iki Baltijos pr. esančios mažosios „Norfos“ esančių konteinerių“, - vienoje „Facebook“ grupių rašė pasipiktinęs klaipėdietis, kaipmat atkreipęs ir Klaipėdos miesto savivaldybės specialistų dėmesį.

Jis teigė esą nenuostabu, kad artimiausios pakelės šiukšliadėžės kone virsta nuo šiukšlių krūvos. „Žmonės rytais vyksta į darba su šiukšlių maišais, kuriais atsikratoma pakeliui. Ką daryti vyresniam žmogui ar turinčiam negalią? Pirmą kartą matau tokią nesamonę. Nors pinigus už šiukšlių išvežimą mokame vienodai. Suprantu, kad nepatogu įvažiuoti į kiemus, bet kodėl nepastačius konteinerių šalia Pempininkų?“ - klausė gyventojas.

Savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė aiškino, kad ši situacija yra žinoma. „Sulaukiame skundų, kiekvieną atskirai ir nagrinėjame. Dėl pernelyg tolimo atstumo iki konteinerio - tokių skundų būna labai retai. Dažniausiai pasitaiko atvejų, kai gyventojai skundžiasi dėl konteinerių keitimo vietos. Nagrinėjame, ar yra geresnė vieta, kartais tokią pasiūlo gyventojai“, - dėstė ji.

Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Giedrė Budreikaitė informavo, kad šių metų gegužę skyrius sulaukė prašymo iš Baltijos prospekte 93 numeriu pažymėto namo gyventojos.

„Prašoma įrengti konteinerius šalia Pempininkų pastato, nes artimiausi konteineriai yra toli. Gyventojai buvo atsakyta, kad Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centru šiuo metu vykdo iš dalies ES finansuojamą projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Klaipėdos miesto, Skuodo ir Kretingos rajonų bei Neringos savivaldybėse“, kuriame numatoma įrengti pusiau požeminių konteinerių aikštelę Pempininkų rajone, kuri turėtų būti arčiau Baltijos pr. 93 namo. Konteinerių įrengimas planuojamas 2020 metais“, - aiškino ji.

Specialistė pabrėžė, kad, norint pastatyti papildomus kolektyvinius konteinerius šalia Taikos prospekto 81 namo, į Savivaldybės administraciją su prašymu turėtų kreiptis gyvenamųjų namų, kuriems kolektyviniai konteineriai yra per toli, administratorius ir pasiūlyti alternatyvią vietą kolektyviniams konteineriams pastatyti.

Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis patarėjas Marius Pankevičius informavo, kad pamatę įrašą socialiniame tinkle, specialistai apsilankė klaipėdiečio nurodytose vietovėse, tačiau šiukšlių kalnų nepastebėjo.

Anot jo, pastebėjus prišiukšlintą vietą, ieškomas teritorijos tvarkytojas, jei nenustomas pats šiukšlintojas.

„Aplink daugiabučius namus tvarkosi patys gyventojai. Tai gali būti kiemsargis, įmonė, su kuria gyventojai sudarę sutartį, ar valdos. Daliai namų priskirti ir konteineriai. 3 metrų spinduliu apie juos esančią teritoriją tvarko taip pat to namo tvarkytojas“, - aiškino M. Pankevičius.