45-erių metų amžiaus Kushila Stein iš Naujosios Zelandijos buvo rasta Egėjo jūroje, į šiaurę nuo Kretos, sekmadienį.

37 valandas trukusio „pasiplaukiojimo“ metu ji valgė „karamelinius saldainius“ ir apsivyniojo kūną plastikiniais maišeliais, kad nesušaltų.

K. Stein yra patyrusi jūreivė, todėl ant galvos užsidėjo raudoną maišelį ir naudojo veidrodį atkreipti kitų laivų dėmesį.

Po nuodugnios paieškos Graikijos pakrančių apsaugos tarnybos darbuotojai ją rado už 101 km (55 jūrmylių) į šiaurę nuo Kretos, didžiausios Graikijos salos.

K. Stein mama Wendy Stein sakė Stuff.co.nz, kad dukros treniruotės, kaip išgyventi jūroje, „greičiausiai išgelbėjo jos gyvybę“.

Kaip ji pasimetė jūroje?

K. Stein padėjo vienam anglui, kuris žiniasklaidos pranešimuose įvardijamas tik kaip Mike’as, nuplukdyti jachtą iš pietinės Turkijos dalies į Atėnus.

Kelionės metu K. Stein nusprendė „prasimankštinti“ ir penktadienį gelbėjimosi valtimi nuplaukė į Folegandros salą, pasakojo jos mama. Tačiau moteriai grįžtant į jachtą „Rival 34“, vienas irklas įkrito į vandenį, o stiprus vėjas nunešė valtelę į atvirą jūrą.

Kadangi ji negrįžo į jachtą, šeštadienį ryte laivo savininkas pranešė apie dingusią K. Stein atitinkamoms Graikijos institucijoms.

Pakrančių apsaugos tarnybos surengtoje paieškos ir gelbėjimo operacijoje dalyvavo šeši laivai, sraigtasparnis ir povandeninis bepilotis aparatas.

Dreifuodama jūroje, K. Stein ant gelbėjimosi valties šono užrašė savo mamos vardą ir kontaktinę informaciją, nes manė, jog neišgyvens.

Laimei, pakrančių apsaugos tarnyba ją rado sekmadienį ryte „pusiaukelėje tarp Kretos ir Folegandros“, sakė mama.

K. Stein buvo nugabenta į ligoninę, kur jai buvo suteikta medicinos pagalba – moteris patyrė dehidrataciją. „New Zealand Herald“ teigimu, išgelbėta K. Stein paskambino savo mamai ir pasakė: „Dar liko vienas saldainis.“