Olivios Newton-John apdaras filme „Briliantinas“

Kol šis apdaras buvo dar neparduotas, aukcionų namai „Julien’s Auctions“ prognozavo, kad odinis švarkelis ir kelnės, kuriuos O. Newton-John vilkėjo paskutinėse filmo „Briliantinas“ (Grease) scenose, kai dainavo drauge su Johnu Travolta, galėtų kainuoti maždaug nuo 100 iki 200 tūkstančių dolerių (nuo 90 iki 180 tūkstančių eurų). Aktorė išskirtinį apdarą pardavė tam, kad už jį gautus pinigus galėtų skirti labdarai.

Olivia Newton-John filme "Briliantinas"

Drauge su šiuo apdaru buvo parduodami ir kiti reikšmingi filmo daiktai, pavyzdžiui, originalus filmo scenarijus ir „Pink Ladies“ švarkelis. Šimtas procentų už visus šiuos daiktus gautų pajamų bus paaukota Australijoje, Melburne, veikiančiam „Olivios Newton-John vėžio sveikatingumo ir tyrimų centrui“.

Vėliau pranešta, kad apdaras lapkričio 2 dieną, šeštadienį, buvo parduotas už dvigubai didesnę sumą, nei buvo tikėtasi – 405700 dolerių (364215 eurų).

Suknelė, kurią Lady Gaga vilkėjo per „Auksinių gaublių“ apdovanojimus

Šviesiai melsva su violetiniu atspalviu aukštosios mados namų „Valentino“ suknelė apnuogintais pečiais, kurią Lady Gaga vilkėjo per sausį vykusius „Auksinių gaublių“ apdovanojimus, spalio 31-ąją buvo pateikta „Nate D. Sanders“ aukcione Los Andžele. Pasak pranešimo spaudai, „Beverly Hilton“ viešbučio darbuotoja tvirtino radusi suknelę betvarkydama Lady Gagos kambarį.

Lady Gaga

Tačiau vėliau pasirodė pranešimų, kad suknelė buvo išimta iš aukciono, nes pasigirdo kaltinimų, kad suknelė yra vogta, o ją kūręs dizaineris autorystės nepatvirtino.

Kurto Cobaino megztinis: 334 tūkstančiai dolerių (300 tūkstančių eurų)

Pilkšvai alyvuogių žalsvos spalvos megztinis, kurį K. Cobainas vilkėjo per „Nirvanos“ pasirodymą „MTV Unplugged“ 1993-aisiais, neseniai buvo parduotas už rekordinę 334 tūkstančių dolerių (300 tūkstančius eurų) sumą.

Pasirodymas „MTV Unplugged“ buvo vienas paskutinių K. Cobaino koncertų – jis mirė 1994-ųjų balandžio 5-ąją, būdamas 27-erių. Prie pirkinio buvo pridėtas ranka rašytas raštelis nuo Jackie Farry – ilgametės megztinio savininkės ir artimos K. Cobaino šeimos draugės.

Kurto Cobaino megztinis

Suknelė iš filmo „Titanikas“: 330 tūkstančių dolerių (296 tūkstančiai eurų)

Raudonos spalvos suknelė, papuošta viršutiniu sluoksniu iš juodų nėrinių, kurią Kate Winslet vilkėjo vaidindama Rose DeWitt Bukater filme „Titanikas“, neabejotinai yra graži. Tačiau už tokią kainą būtų galima tikėtis, kad prie suknelės bus pridėtas ir šiame filme K. Winslet mylimąjį vaidinęs Leonardo DiCaprio.

Kate Winslet ir Leonardo DiCaprio filme "Titanikas"

Andy Warholo perukas: 10800 dolerių (9700 eurų)

Vis dar diskutuojama, ar A. Warholas dėvėjo perukus norėdamas išreikšti savo asmenybę, ar paslėpti ankstyvą plikimą, o gal dėl abiejų priežasčių. Nepaisant to, šis sidabrinis perukas tapo jo įvaizdžio dalimi. 2006-aisiais aksesuaras buvo parduotas už beveik 10 tūkstančių eurų.

Andy Warholas

Marilyn Monroe suknelė, kurią vilkėdama ji atliko dainą „Su gimtadieniu, pone prezidente“: 4,8 milijono dolerių (4,31 milijono eurų)

M. Monroe šią suknelę vilkėjo 1962-aisiais per JAV prezidento Johno F. Kennedy gimtadienio šventę „Madison Square Garden“ atlikdama jam pasveikinti skirtą dainą. Daugiau nei dviem su puse tūkstančio rankomis prisiūtų kristalų ir šešiais tūkstančiais deimantus imituojančių akmenėlių papuošta suknelė yra vienas žymiausių šviesiaplaukės gražuolės apdarų. Įdomu tai, kad 1962-aisiais M. Monroe ją įsigijo už 12 tūkstančių dolerių (10,77 tūkstančio eurų).

Marilyn Monroe atvyksta į John F. Kennedy gimtadienį

Raudonieji Dorothy bateliai

Kai 1939-aisiais kino pasaulį sudrebino „Ozo šalies burtininkas“ (The Wizard of Oz) su Judy Garland, rubino raudonumo spalvos bateliai virto kino istorijos dalimi. 2018-aisiais jie „Moments in Time“ aukcione buvo pateikti už šešis milijonus dolerių (5,39 milijono eurų).

Raudonieji Dorothy bateliai

Tačiau J. Garland, kaip pranešama, filmuojant žymųjį kūrinį avėjo kelias šių batų poras. 2005-aisiais viena tokia batelių pora buvo pavogta iš Judy Garland muziejaus Grand Rapide Minesotoje, kuriam buvo paskolinta. FTB tyrimo dėka 2018-aisiais batai galiausiai buvo surasti.

Elvio apatiniai: aštuoni tūkstančiai dolerių (7,18 tūkstančių eurų)

Gali atrodyti, kad dėmės ant šių neskalbtų apatinių atbaidytų net ir ištikimiausius gerbėjus. Tačiau taip nenutiko: 2012-aisiais Elvio Presley daiktų aukcione jie buvo parduoti už 7,18 tūkstančio eurų. Pasak „Daily Mail“, rokenrolo karalius po savo žymiaisiais baltais kombinezonais mūvėjo būtent tokias trumpikes, nes nenorėjo, kad matytųsi apatinių siūlės.

Elvio Presley apatiniai

Elizabeth Taylor papuošalų kolekcija: 116 milijonų dolerių (104 milijonai eurų)

E. Taylor yra viena labiausiai prabanga ir puikia išvaizda garsėjančių visų laikų moterų, tad nėra sunku patikėti, kad jos papuošalų kolekcija 2011-aisiais buvo parduota už daugiau nei 104 milijonus eurų. Žymiausias šios kolekcijos elementas, nors ir sunku išskirti vieną, buvo gėlę vaizduojanti „Bulgari“ sagė iš smaragdų ir deimantų. Ją E. Taylor padovanojo aktorius Richardas Burtonas, už kurio ji buvo du kartus ištekėjusi. „Supažindinau E. Taylor su alumi, o ji mane supažindino su „Bulgari“, – kažkada sakė R. Burtonas.

Elizabeth Taylor papuošalų kolekcija

Lady Gagos akrilo nagai: 12 tūkstančių dolerių (10,77 tūkstančio eurų)

Ar tai, kad daugeliui yra žinoma Lady Gagos frazė „duok leteną“, reiškianti, kad gerai padirbėta, o jos akrilo nagai buvo sėkmingai parduoti už daugiau nei 10 tūkstančių eurų, yra viso labo tik sutapimas? O gal didžiulei kainai tai įtakos neturėjo? Nežinia. Tačiau šie nagai bet kokiu atveju yra brangus pirkinys.

Lady Gaga

Justino Bieberio plaukų sruoga: 40668 doleriai (36509 eurai)

Liūdnai pagarsėjusi J. Bieberio šukuosena niekur nedingo. Vienintelė širdžių ėdiko plaukų sruoga už didžiulę sumą 2011-aisiais buvo parduota aukcione. Pelnas buvo skirtas Kalifornijoje esančiai gyvūnų teisių organizacijai „Gentle Barn Foundation“.

Justin Bieber

Drakulos apsiaustas: 1,5 milijono dolerių (1,35 milijono eurų)

Siaubo filmų klasikos personažą įkūnijęs Bela Lugosi šį juodą apsiaustą pirmą kartą apsivilko 1931-aisiais. 2011-aisiais „Icons of Hollywood“ aukcione jis buvo parduotas už solidžią 1,35 milijono eurų sumą. Tai vienas brangiausių kada nors parduotų Drakulos Helovino kostiumų.

Dracula

Suknelė, kurią Audrey Hepburn vilkėjo filme „Šarada“: 91988 doleriai

A. Hepburn atminti skirtame aukcione buvo siūloma įsigyti keletą vienetinių lobių, įskaitant ir šią kokteilinę „Givenchy“ suknelę. Juodą satino suknelę aktorė vilkėjo 1963-ųjų filme „Šarada“ (Charade), kuriame taip pat vaidino Cary Grantas, o ji įkūnijo Reginą Lampert.

Audrey Hepburn suknelės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)