„Kai kas galvoja, kad bandžiau sumenkinti Š. Jasikevičių ir „Žalgirį“. Tai yra visiškas absurdas. Aš nuolat giriu žalgiriečius, net ir transliacijos metu minėjau, kad jiems neigiamos įtakos sekmadienį turėjo nuovargis, nes jiems tai buvo jau trečios rungtynės per trumpą laiką.

O 86-i pelnyti taškai į „Juventus“, neturėjusio dviejų savo starto penketo narių – Igno Vaitkaus ir Žygimanto Skučo, kuris yra labai svarbus šiai komandai, krepšį nėra kažkoks kosminis rezultatas. Nors mano klausimas apie tai, kodėl žaidėjai nepataikė laisvi, buvo pusiau juokais“, – pirmadienį DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ aiškino V. Čeponis, sulaukęs įvairių reakcijų ir skambučių.

„Vaidai, bet man vis tiek įdomu, kokia ten tarp jūsų yra situacija, kad Šaras tave moko žurnalistikos, o tu jį – krepšinio. Aš manau, kad jūsų tas toks pokalbos visada gimsta iš to, jog tu kažkada pats žaidei profesionaliai, ko daugelis žurnalistų nėra darę, todėl tavo įžvalgos, kadangi tu supranti krepšinį, natūralu, kad specialistui sukelia tam tikrą priešpriešą. Ir net ir manęs kai kitą kartą paklausi, aš tau irgi taip pat atsakysiu, jeigu tik būsi per didelis ekspertas“, – DELFI TV studijoje juokavo „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

„Šaras, pirmiausia, yra labai reiklus sau ir toks pat žurnalistams. Jis kartais būna kandus, ironiškas ir pyksta dėl kvailokų klausimų. Šį kartą kaltės tikrai neprisiimu, nemanau, kad mano klausimai buvo kvaili. Ir aš nieko nebijau, nes spaudos konferencijų salėse atsisėdu šalia išėjimo – jeigu Šarui nepatiks klausimas, visada spėsiu pabėgti“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo komentatorius.

Ar V. Čeponis atsiprašė vieno geriausių Europos trenerių už „akių draskymą“? Kuo maloniai stebina „Žalgiris“ šį sezoną? Kodėl Marius Grigonis yra auksas? Kaip Kaune sekasi praėjusių metų LKL MVP Martinui Gebenui? Ir ko galima tikėtis iš koridos su „Barcelona“? Visa tai – naujausioje DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“.

– Treneri, Šaras ir V. Čeponis dėl to nesutarė, o kaip visgi viskas buvo iš tikrųjų: „Žalgirio“ žaidėjai pataikė laisvi ar nepataikė?

– Jie pakankamai pataikė: 13 tritaškių iš 30 – geras rezultatas. Tiek mūsų atveju, kai žaidėme su jais, tiek ir Stambule žalgiriečiai maloniai stebino tuo, kad drąsiai metė tritaškius. Šaras šiais metais žaidėjams yra atpalaidavęs tuos metimus iš perimetro. Aš tikrai nesitikėjau, kad „Žalgiris“ nedvejodamas prieš mus mes 30 tritaškių. Vis tiek maniau, kad bandys grūsti į vidų kamuolį, o ten mes būsime susispaudę.

Lygiai taip pat tai tritaškiais jie nubaudė ir „Fenerbahčę“ gale. Pataikė ir Edgaras Ulanovas, ir Nigelis Hayesas, ir Marius Grigonis. Smagu matyti tokį drąsų krepšinį ir metimus. Šaras šioje vietoje tobulėja ir leidžia tai, nes mato, kad tą reikia daryti, nors anksčiau ir drausdavo.

– Ar jau galima oficialiai pareikšti, kad „Žalgiris“ atrado savo lyderį, kuris yra M. Grigonis?

– Kad jis lyderis, net neabejoju. Jis įžūlus, kovingas ir ugningas – toks, koks ir turi būti atakuojantis gynėjas. Ir dar yra geras vyras už aikštelės ribų, kas ir priklauso tikram vyrui. Kliūva tik vienintelis dalykas – tos kvailos baudos, o Mariui jau reikėtų pradėti jausti savo svorį komandai ir kaskart nekišti rankų bei nesistengti perimti visų kamuolių, nes taip gali išimi save iš žaidimo.

O šiaip gudrus, kontakto nebijantis vaikinas antroje pozicijoje su metimu ir puikiu du prieš du žaidimu yra tikras auksas. Aš stebiuosi juo. Net ir toje pačioje rinktinėje pasaulio čempionate matėme, kaip jis kartais gal kiek ir bravūriškai leidžia sau daugiau nei jam treneris, bet kadangi duoda naudą komandai, tai ką jam gali pasakyti? Tik paspausti ranką ir pagirti.

– Vaidai, pergalingas M. Grigonio metimas į „Fenerbahčę“ krepšį buvo ne iš lengvųjų. N. Hayesas juokavo, kad Marius, įlindęs tarp trijų varžovų, užsimerkė ir tiesiog paleido kamuolį link krepšio, bet kažkaip pataikė. Kaip tu pakomentuotum tą lemiamą epizodą?

– Lemiamu momentu iš tikrųjų geriausia atiduoti kamuolį į M. Grigonio rankas. Marius – stiprus individualiai ir absoliučiai nieko nebijo, nesvarbu, koks tuo metu rezultatas. Aišku, pats jis pripažino, kad šiek tiek pasisekė, tačiau, kai žaidėjas yra ant bangos, pagavęs ritmą ir jam sekasi, tada dažnai ir sunkūs metimai įkrenta. Sekasi stipriausiems.

– Atsigavimo ženklus rodo Paulius Jankūnas ir Alexas Perezas, kurie pagaliau duoda naudos „Žalgiriui“. Vaidai, ar tave įtikina jų žaidimas?

– Smagu, kad Paulius, atrodo, nebejaučia buvusios sunkios traumos padarinių ir jo fizinė forma gerėja. Jis ir aukščiau pašoka, ir greičiau bėga. Atidžiai jį stebėjau ir žavėjausi, kaip jis laiku komandinėje gynyboje padeda savo kolegoms, kaip puikiai susiorientuoja ir užkamšo visas skyles. Manau, kad šį sezoną P. Jankūnas dar bus naudingas „Žalgiriui“.

O A. Perezas – vis dar šiek tiek išsigandęs ir įsitempęs, bet juda į gerąją pusę ir tą baimę po truputį įveikinėja. Kas krinta į akis, kad tai labai techniškas gynėjas, matantis aikštę, abiem rankomis gerai valdantis kamuolį ir galintis įmesti. Kai išdrąsės, gal nebebijos ir derinį nutraukti.

– Treneri, o kaip Šaro „Žalgiryje“ atrodo buvęs jūsų auklėtinis ir praėjusio LKL sezono MVP Martinas Gebenas. Ar jis irgi dar išsigandęs?

– Truputėlį. Jis dar savęs ieškojime. Matyti, kad Martinas abejoja savimi – panašiai kaip ir atvykęs pas mus, kai buvo daug klausimų. Net kažkiek keista. Jis dabar kartais ir kamuolių taip pat nepagauna, kaip buvo pradžioje ir „Juventus“ klube. Tai suprantu, kad jis dar yra pažinimo kelyje. Visgi reikia priimti tuos Šaro rėkimus ir mokymus, o tai nėra taip paprasta padaryti.

Kiek žinau, jam Kaune yra leidžiama mesti ir iš vidutinio nuotolio, kuo jis tikrai pasižymi, tik nežinau, kodėl jis to nedaro. Pamenu, ir Eurolygoje pametė kamuolį, kai kišo jį ten, kur nereikėjo, o neatakavo laisvas nuo baudų metimų linijos. Kiekviena jo klaida Eurolygoje priverčia nepatogiai jaustis kitus, todėl treneris praktiškai iškart jį ir sodina.

– Po praėjusios savaitės visiškai nebeaišku, koks tikrasis „Žalgirio“ potencialas: ar jis tik toks, kokį pamatėme mače su Sankt Peterburgo „Zenit“, ar toks, kokį išvydome mūšyje su „Fenerbahče“?

– „Žalgiris“ šiais metais turi geresnį potencialą puolime: ir tie laisvesni metimai jau leidžiami, ir išpildytojai galbūt geresni puolime. O gynyboje Šaras vis tiek išreikalauja iš žaidėjų visais tais metodais to, ko nori. „Žalgiris“ tikrai turi potencialo kautis, ką jau ir parodo tos pergalės prieš tokias komandas kaip „Real“ ir „Fenerbahče“. Žaidimas yra kontroliuojamas, žaidėjai nenupirkti bet kokie, tai viskas yra gerai. Belieka tik žaisti ir tikėtis tos aštuoniukės.

– Vaidai, penktadienį „Žalgirio“ laukia dvikova namuose su „Barcelona“, kuri patyrė pirmą pralaimėjimą Eurolygoje, kai ketvirtame kėlinyje visiškai subyrėjo Milane. Kokios prognozės?

– Prognozės? Manau, kad „Žalgiris“ gali laimėti. Katalonai tikrai turi silpnų vietų: lėtą Antę Tomičių, kuris bus atakuojamas, pažeidžiamą gynyboje, ypač kontaktinėje kovoje, Nikolą Mirotičių, kurį Zachas LeDay'us gali laisvai apstumdyti. Yra ir traumuotų žaidėjų, todėl viskas įmanoma.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)