„Iš pirminės informacijos matome, kad įmonėms galėtų būti uždrausta tokia veikla. Vienai tai tikrai“, – pirmadienį žurnalistams sakė K. Mažeika.

Žurnalistams paklausus, ar kalbama apie Zarasuose esančią įmonę „Torgita“, K. Mažeika tai patvirtino, tačiau plačiau nekomentavo.

Jo teigimu, patikrinimus atlieka tiek Aplinkos ministerijos institucijos, tiek Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) specialistai.

„Specialistai vertina priešgaisrinę situaciją, padangų kaupus, galimybę užsidegti ir kokių reikalavimų laikomasi. Tie darbai vyksta“, – teigė K. Mažeika.

Pasak jo, kai kurios įmonės naudojasi įstatymo spraga laikydamos didesnį, nei leidžiama, produkcijos kiekį.

„Pagaminta produkcija yra vienaip ar kitaip susmulkintos, supjaustytos ar kitaip apdirbtos padangos, bet tai yra ta pati padanga, kuri gaisro atveju yra labai pavojinga. Kol nebus išspręsta ši problema, įstatymo projektas yra Seime, tol negalėsime fiziškai sustabdyti įmonių veiklos“, – kalbėjo aplinkos ministras.

Spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didelis gaisras, kurį pavyko užgesinti spalio 25 dieną.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba paskelbė, kad tyrimai parodė, jog gaisro paveiktoje Alytaus rajono teritorijoje esančių kai kurių ūkių pienas yra užterštas kenksmingomis medžiagomis.

Pirmadienį Vyriausybė rinkosi į pasitarimą, kuriame spręsta dėl žalos atlyginimo nukentėjusiems nuo gaisro.