Spalio 11 dieną prasidėjo projektas „Skonių kalendorius“, kuriame jau dalyvauja 19 Palangos kavinių ir restoranų.

Naujas projektas

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Ingridos Valaitienės, kiekvieną mėnesį projekte dalyvaujantys restoranai ir kavinės turi temą. Pagal ją ruošiami pasiūlymai šefui - firminis patiekalas.

„O tai jau fantazijos vaisius. Ar tai bus sriuba, ar rimtas antras patiekalas, ar desertas. Kiekvienam mėnesiui tema yra skirtinga. Spalis buvo miško gėrybių mėnuo, lapkritis - moliūgų ir kitų rudens derliaus daržovių“, - apie projektą pasakojo I. Valaitienė.

Pasak jos, projektas skirtas į kurortą pritraukti daugiau turistų ne sezono metu, nes būtent pasibaigus sezonui pasigirsta kalbų, kad restoranai ir kavinės užsidaro.

„Tai žinia žmonėms, klientams, kad kurortas nemiega ir neužsidaro ne sezono metu. O toliau žiūrėsime. Analizuosime, kuris restoranas daugiau lankytojų sulaukė, kokie atsiliepimai, kokios kainos.

Atsiranda ir vidinė konkurencija, nes konkurentai pažiūri, kas ką yra paruošęs. Tai yra žinutė, kad Palanga svečių laukia bet kurią dieną, nebūtinai savaitgalį - jus pasitiks restoranai ir kavinukės su firminiais pasiūlymais“, - pasakojo I. Valaitienė.

Projektą buvo planuojama pradėti kitų metų pradžioje, tačiau, I. Valaitienės teigimu, idėja gimė anksčiau. Jau dabar pastebima, kad projektas gali sulaukti didelio pasisekimo.

„Pirmiausia tikimės, kad šis projektas truks bent metus. Galvojame, ką veikti, kaip vilioti turistus ne sezono metu. O baisiausias yra ne sezono metas. Kad nepraleistume tų mėnesių, pradėjome anksčiau. Projektas, tikėtina, augs. Projekto metu gali prisijungti ir kiti restoranai. Jau dabar matome, kad galimai dalyvių ratas didės, sulaukiame užklausų“, - sakė I. Valaitienė.

Beje, projektą vainikuoja loterija. Kiekvienas svečias, paskanavęs kavinėje ar restorane firminio patiekalo ir loterijos kortelėje surinkęs 10 apsilankymų, turės galimybę laimėti prizą - vakarienę dviem viename iš projekte dalyvaujančių restoranų. Užsisakius restorane / kavinėje patiekalą iš „Skonių kalendoriaus“, restorano padavėja / barmenas išduos Jums loterijos kortelę, kurioje pažymės jūsų apsilankymą.

Visi loterijos lapeliai (su 10-ąja apsilankymo žyma) dalyvauja loterijoje, kurioje kas 3 mėnesius skelbiami laimėtojai (laimėtojas informuojamas asmeniškai nurodytais kontaktais).

Kokių veiklų siūlo Palanga?

Ką Palangoje galima nuveikti skaniai pavalgius? Pasak Palangos turizmo ir informacijos centro direktorės Rasos Kmitienės, kurortas kupinas įvairių pramogų.

„Viešbučiai moksleivių atostogoms siūlo užimtumo programų, atrakcijų, akcijų. Pagrindinis tikslas - praleisti tam tikrą laiką, atgauti jėgas, galbūt pasinaudoti SPA sveikatinimo ar grožio procedūromis, kad praleidus 3-5 dienas Palangoje pasisemtume jėgų keliems mėnesiams.

Galimos vandens procedūros Palangos baseine, viešbučių baseinuose, poilsio kompleksuose. Tiems, kas turi problemų, slogių minčių, pasivaikščiojimas pajūriu tikrai padeda“, - sakė R. Kmitienė.

Jos teigimu, mitas, kad ne sezono metu Palangoje nėra ką veikti, jau sugriautas. Tai patvirtina vis didėjantis turistų srautas.

„Savaitgaliais vyksta įvairūs kultūriniai renginiai, koncertinės programos. Į Palangą niekada neprikviesime svečių siūlydami jiems tik nakvynę ir maitinimą.

Palangoje jau nuo šio mėnesio yra geriamojo mineralinio vandens, kurio galima paskanauti „Gradiali“ sanatorijoje. Palanga yra kurortas, į kurį suvažiuoja įvairių lūkesčių ir interesų turintys žmonės, tad išskirti vienintelę juos labiausiai traukiančią vietą būtų sudėtinga. Be abejo, visada dėmesio sulaukia Palangos tiltas“, - teigė R. Kmitienė.

Ji priminė, kad, be Palangos tilto, kurorte galima aplankyti Pasakų parką, Birutės parką, Gintaro muziejų, Grafų Tiškevičių alėją, J. Basanvičiaus gatvę, Palangos miesto bažnyčią, medines vilas, kurioms parengtas atskiras maršrutas, Palangos kurorto muziejų.

Kultūriniai renginiai

Palangoje ne aktyviojo kurortinio sezono metu turi ką pasiūlyti ir kurhauzas, kuris kviečia tiek miesto gyventojus, tiek svečius į koncertus, spektaklius ir edukacines programas visai šeimai.

Lapkričio 23 d., 27 d. ir 30 d. trečiame kurhauzo aukšte laukia nemokama „Dovanų meistarnė„. Dėmesys bus skiriamas kalėdinėms puošmenoms, dovanėlėms. Panašūs edukaciniai užsiėmimai kurhauze vyks ir gruodį.

Gruodžio 13 d. į „Muzikos vakarus kurhauze“ įsilieja tarptautinis projektas AT TIMES IT IS su Vincenzo Cipriani. Jį atliks Vincenzo Cipriani - fortepijonas, Piero Massa - altas, Frank La Capra - bosinė gitara, Francesco Rondinone - mušamieji, Badria Razem - vokalas.

Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė pasidžiaugė, kad yra pasirašyta sutartis su didžiausia šalies koncertine įstaiga - Lietuvos nacionaline filharmonija (LNF).

„Derinimo procesas vyko daugiau nei pusę metų. Labai tikėjome ir siekėme bendradarbiavimo su įstaiga, kuri ne tik vasarą gali pasiūlyti aukščiausio meninio lygio programas. LNF pateikė visą paketą įspūdingų koncertinių programų. Iki šių metų pabaigos klausytojų džiaugsmui į „Muzikos vakarų kurhauze“ programą įsilies du įspūdingi projektai. Išsirinkome koncertus visai šeimai, kuriuose persipins trys meno žanrai: muzika, dailė, šokis. Tikimės, kad vaikai, kartu su tėvais šiuos vakarus praleis kurhauzo koncertų salėje“, - sakė ji.

Lapkričio 28 d. laukia koncertas visai šeimai „Menų pakylėti“, kuriame pasirodys Valstybinis Vilniaus kvartetas ir M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ globojami jaunieji talentai.

Gruodžio 20 d. - teatralizuotas koncertas visai šeimai „Parodos paveikslėliai“. Programoje - Modesto Musorgskio siuita „Parodos paveikslėliai“.

Gruodžio 31 d. į naujametį koncertą „Metų laikai“ Palangos kurhauzo koncertų salėje kvies CAMERATA ARS LITUANICA - Čiurlionio ir „Archi“ kvartetų narių jungtinis ansamblis, meno vadovas Gleb Pyšniak, solistė Dalia Dėdinskaitė (smuikas).