Šis sąrašas sudarytas remiantis keliais šaltiniais, įskaitant „Soar flight training“, „Executive lounges“ ir „Beam aviation“. Geriausiai oro uosto pavojingumą įvertina, be abejo, patys pilotai, atsižvelgdami į tokius parametrus, kaip kilimo ir tūpimo tako ilgis, matomumas ir oro sąlygos.

Jei jus kankina skrydžio baimė, ko gero reikėtų pagal galimybes vengti bent jau šių pavojingiausių pasaulio oro uostų.

Vis dėlto nepamirškite, kad tikimybė žūti lėktuvo katastrofoje tėra 1 iš 5 milijonų. Palyginimui, statistiškai tikimybė žūti tiesiog einant gatve yra 1 iš 500. Todėl skristi iš esmės yra saugu – net saugiau nei vaikščioti.

Pavojingiausi pasaulio oro uostai

1. Luklos oro uostas Nepale

Šiame oro uoste reguliariai dūžta lėktuvai, nes čia vienas trumpiausių kilimo ir tūpimo takų pasaulyje. Be to, jis apsuptas kalnų, nes oro uostas yra aukštai kalnuose, tad kylant ar leidžiantis nėra vietos klaidoms.

Luklos oro uostas Nepale

2. Juancho E. Iraquskino oro uostas Sabos saloje

Šio oro uosto kilimo ir tūpimo takas yra pats trumpiausias pasaulyje, todėl jis automatiškai patenka į pavojingiausių pasaulio oro uostų sąrašą. Mažytėje Karibų saloje dažnai pučia stiprus vėjas – tai dar labiau apsunkina nusileidimą.

Juancho E. Iraquskino oro uostas Sabos saloje

3. Kurševelio oro uostas Prancūzijoje

Šis oro uostas aptarnauja slidinėjimo kurortą Prancūzijos Alpėse. Kilimo ir tūpimo takas čia labai trumpas, vos 537 metrų, su 18,5 procento įkalne, ir visai nėra erdvės nei klaidoms, nei improvizacijoms, nes taką supa kalnai. Atpažinote vietovę? Čia buvo filmuotos filmų apie Džeimsą Bondą scenos.

Kurševelio oro uostas Prancūzijoje

4. Gustavo III-ojo oro uostas Šv. Bartolomėjaus saloje

Šioje Karibų saloje esantis nedidelis pakilimo takas yra įspraustas tarp pagrindinio kelio ir paplūdimio. Stebėti, kaip lėktuvai kyla ir leidžiasi šiame take, yra turistų ir vietinių gyventojų atrakcija, nes kaskart nebūna aišku, ar pilotams pavyks saugiai nutupdyti lėktuvą.

Gustavo III-ojo oro uostas Šv. Bartolomėjaus saloje

5. Paro oro uostas Butane

Šis Himalajų kalnuose įsikūręs oro uostas pasiekiamas laviruojant tarp kalnų, tad tik saujelė pilotų turi sertifikatus, leidžiančius jame nusileisti. Be to, jo kilimo ir tūpimo takas labai trumpas.

Paro oro uostas Butane

6. Madeiros oro uostas Portugalijoje

Kažkada šio oro uosto kilimo takas buvo labai trumpas, tačiau po vienos iš katastrofų jis buvo pailgintas pastačius kolonas vandenyne. Vis dėlto takas baigiasi stačiu skardžiu, todėl pilotai negali padaryti nė menkiausios klaidelės.

Madeiros oro uostas Portugalijoje

7. Princesės Julianos tarptautinis oro uostas San Marteno saloje

Tai vienas iš pačių įspūdingiausių oro uostų pasaulyje, būnant jame nes atrodo, kad gali paliesti besileidžiantį lėktuvą. Neseniai praūžęs uraganas oro uostą apgadino, bet jis buvo greitai atstatytas, kad būtų galima atgabenti pagalbą.

Princesės Julianos tarptautinis oro uostas San Marteno saloje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)