Baldai miegamajame turėtų būti paprasti, neaukšti, lengvi, tarsi “išsilieti” ant grindų – tada kambarys atrodys dar erdvesnis. Natūralios medžiagos ir spalvos, daug baltos spalvos ir medžio – visa tai sukuria jaukią ir atpalaiduojančią atmosferą.

Vienas vietoj dviejų?

Patarimas tiems, kas vertina erdvę ir šviesą: sujunkite miegamąjį ir svetainę į vieną kambarį, iš dviejų mažų kambarių padarykite vieną didelį. Atsisakykite sudedamos sofos – taupykite savo jėgas ir laiką. Šiuolaikinės lovos yra tikrai puikios, jas tikrai galima parodyti savo svečiams. Tarp kitko, taip jūs atstatysi istorinę teisybę – juk anksčiau miegamasis buvo paradinė patalpa.

Tačiau miegamojo lovą visgi geriau būtų nors vizualiai atskirti nuo svetainės. Šiuo atveju gali pagelbėti kad ir dvipusis stelažas. Stelažas skiria, o vienoda grindų danga sujungia dvi erdves. Labai įdomiai apipavidalintas langas: medinės žaliuzės derinamos su medžiagine “sienele” – taip būtų galima pavadinti užuolaidą, kuri yra ištempta ir stumdoma, tarsi sienelė. Sienelė ryškiai geltona, todėl net apniukusią dieną šviesa turi šiltą atspalvį. Šviesiai alyvinės pagalvėlės – švelnus kontrastas užuolaidoms.

Išplanavimas

Siūlome keletą miegamojo išplanavimo variantų, jeigu jūsų kambarys yra stačiakampis 15m2 ploto ir turi balkoną.

Lovos prie įėjimo. Spintos pastatytos prie lango: geras apšvietimas leidžia greitai surasti reikiamą daiktą. Trūkumas: gali trukdyti nepageidaujami pašaliniai žvilgsniai, trūksta saugumo jausmo.

Su televizoriumi. Išplanavimas nepasižymi originalumu, tačiau kambaryje lieka daug erdvės. Televizorius pastatytas ant spintutės gale lovų – tai optimalus atstumas nuo ekrano iki akių.

Su drabužine. Beveik 5m2 skirti drabužinei, įrengtai palei sieną iki pat lubų. Spintos turi stumdomas duris ir taupo erdvę. Miegamojo zona nėra didelė, tačiau patogi ir labai jauki.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją