Studijuodama farmacijos mokslus, Michelė dirbo modeliu ir niekada negalvojo būsianti dermatologijos srities laboratorijų tinklo įkūrėja. Kaip pasakoja gydytoja, pirmieji bandymai buvo atlikti vedami asmeninių tikslų, siekiant susidoroti su gyvenimo mestais nelengvais išbandymais.

„Kai man buvo 24-eri, aš patekau į siaubingą avariją, kurios metu pusė mano veido buvo stipriai sužalota. Tuo metu buvau studentė, todėl kai baigiau mokslus, nusprendžiau gilintis į odos regeneraciją, randų gydymo būdus. Tuomet man buvo padaryta jau 11-ika veido odos operacijų... Iš esmės, tai dariau dėl savęs ir taip sukūriau fragmentuotą hialurono rūgštį. Tai visiškai pakeitė mano veidą ir nuo to prasidėjo tolimesni ieškojimai ir tyrimai", - atvirai savo istorija TV8 laidoje „Sveikatos medis" šį sekmadienį dalinsis dr. Michelė Eymard.

Patirtos avarijos padariniai buvo siaubingi – nors Michelė liko gyva, tačiau kairė veido pusė buvo pažeista nuo žandikaulio iki akiduobės. Tuo metu siūlyta veido rekonstrukcija būtų palikusi daugybę neišnaikinamų randų, todėl Michelė išsikėlė sau tikslą – rasti būdą, padedanti atkurti veido odą, skebiama TV8 laidos „Sveikatos medis" pranešime spaudai.

Anot mokslininkės, sunki asmeninė patirtis ir išgyventos juodžiausios akimirkos leido jai tapti stipria ir ryžtinga. Pirmą kartą Lietuvoje apsilankiusi Michelė savo žiniomis prikaustė visų jos paklausyti susirinkusių dermatologų bei kosmetologų dėmesį, o sukurtas neinvazinis regeneracinis metodas, atkuriantis odos audinių pusiausvyrą, nustebino net ir didelę patirtį turinčius odos specialistus.

„Jeigu kalbėtume apie technologiją iš profesinės pusės, tai yra naudojami prekursoriai, kurie veikia odoje esančius receptorius ir tuomet ląstelėse yra aktyvuojama jų natūrali funkcija. Kalbant paprasčiau, veikiama gilioji, tikroji oda, dėl to pasikeičia paviršinės odos išvaizda, sulaukiamas norimas efektas ir oda atrodo jauniau", - pasakojo M. Eymard.

Šiandien iš Prancūzijos atvykusios gydytojos sukurta „Renophase" technologija remiasi 30 metų vykdytais tyrimais. Ši inovacija buvo sukurta siekiant perprogramuoti ląsteles menopauzės metu, mat šiuo laikotarpiu moterų oda ima greitai keistis. Šis revoliucinis „Renophase" laboratorijos atradimas, kaip naujovė žengęs į daugelio europiečių moterų gyvenimus, artimiausiu metu taps pasiekiamas ir Lietuvos moterims.

Šį sekmadienį Michelė atvirame interviu papasakos apie nelengvus gyvenimo iššūkius bei atrastą unikalią technologiją, padedančią atkurti pažeistą odą. Laidoje taip pat bus kalbama apie klastingas širdies kraujagyslių ligas, savo istorija dalinsis žinomas žurnalistas Giedrius Drukteinis, kaip rūpinasi vyro sveikata pasakos žinomo Lietuvos urologo Balio Dainio žmona, o padėkoms skirtoje rubrikoje gražiausi žodžiai skambės visos šalies donorams.

G. Drukteinio klaidos, privedusios prie netikėto infarkto

Anot gydytojų, mirtingumas nuo širdies kraujagyslių ligų Lietuvoje yra vienas didesnių Europoje, tačiau šių ligų galima išvengti, jeigu būtų laiku apsilankoma pas gydytoją bei pasitikrinama dėl galimų rizikos veiksnių. Savo istorija laidoje dalinsis ir žinomas žurnalistas, rašytojas Giedrius Drukteinis, kuris dar šį pavasarį atsidūrė akistatoje su netikėtai ištikusiu infarktu.

„Sunkios ligos, kaip vėžys ar infarktas, retai kada įspėja apie savo egzistavimą. Tai buvo didelė klaida ir dabar aš stengiuosi atkreipti visų dėmesį, kad verčiau jau paaukoti tas kelias valandas, tačiau nueiti pas gydytojus, išsitirti, pasitikrinti ir jeigu tik įmanoma, užkirsti kelią visom baisiom ligom, kurios gali užklupti jau įsisiūbavusios", - pasakos G. Drukteinis.

Vyrų sveikata – moterų rankose

Kasdien gydytojai atkreipia vis daugiau dėmesio į vieno svarbiausių vyriškų organų – prostatos – sveikatą. Ji atsakinga už lytinę potenciją, vaisingumą, raumenų tonusą ir net vyro atmintį. Ir kuomet patys vyrai dėl įtempto gyvenimo ritmo pamiršta pasirūpinti savimi, ši užduotis tenka šalia jų esančioms moterims, kurios vis dažniau kreipiasi į gydytojus, susirūpinusios dėl savo mylimųjų sveikatos. Jos nebijo ir vaistinėje ieškoti informacijos apie augalinius preparatus, tokius kaip maisto papildai „RED3", padedančius palaikyti sveiką prostatos būklę.

„Moterys pagal būdą yra rūpestingesnės, pastabesnės. Vyrai šiais laikais yra labai užimti, jie nespėja, nepastebi, todėl į urologijos kliniką vis dažniau užsuka moterys, susirūpinusios ne savo, o savo vyrų sveikata", - laidoje pasakos urologo Balio Dainio žmona Nijolė.

Nuoširdi padėka donorams

Minint pasaulinę organų donorystės ir transplantacijos dieną, Lietuvos Respublikos prezidentūroje vyko itin jautrus Lietuvos asociacijos „Gyvastis" organizuojamas jubiliejinis padėkos renginys organų donorams, jų artimiesiems bei medikams pagerbti.

„Vienas pokalbis gali išgelbėti net septynių žmonių gyvybes. Todėl vien skatinimas pasikalbėti apie organų donorystę būtent ir duoda tokius dalykus", - laidoje kalbės asociacijos „Gyvastis" prezidentė Aušra Degutytė.

Ką turėtų žinoti kiekviena moteris apie savo vyro sveikatą, kaip užkirsti kelią klastingoms širdies kraujagyslių ligoms, kaip prancūzės gydytojos sukurta unikali technologija gali padėti sustabdyti senėjimo žymes bei daug kitų naudingų patarimų - jau šį sekmadienį, 15 val. per TV8 televiziją.

Šeštąjį sezoną skaičiuojanti medicinos laida „Sveikatos medis" ir toliau džiugina savo žiūrovus nuoširdžiomis ir jautriomis padėkomis gydytojams tiesiai iš pacientų lūpų, dalina patarimus, kaip užkirsti kelią klastingoms ligoms, pažindina su naujausiais pasiekimais medicinoje ir atsako į visiems rūpimus klausimus apie sveikatą.

„Sveikatos medis" – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)