Šakšuka

Jums reikės:

  • ½ didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 didelės saldžiosios paprikos
  • 1 čili pipiro
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • 4-6 didelių kiaušinių
  • Persillade prieskonių

Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti čili pipirą ir įdėti į padažą.

Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Paberti Persillade prieskoniais. Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.

Valgyti su skrudinta ciabatta duona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)