Prekyboje neturi būti jokių pieno gaminių, kurių gamyboje naudotas žaliavinis pienas, supirktas iš gaisro paveiktos teritorijos, rašoma pranešime.

Sprendimas iš rinkos surinkti 382 t pieno gaminių buvo priimtas vadovaujantis atsargumo principu, įvertinant faktus, jog šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, įmonių produkcijoje kenksmingų medžiagų nustatyta nebuvo. Produktų gamyboje buvo panaudota iš viso apie 2 proc. žaliavinio pieno, supirkto iš gaisro paveiktų teritorijų, skaičiuojant nuo bendro į įmones pristatyto žaliavinio pieno kiekio.

Įmonės UAB „Rokiškio sūris“, UAB „Rokiškio pienas“, UAB „Varėnos pienelis“, UAB „Rivona“ ir UAB „Marijampolės pieno konservai“ iš tokio sumaišyto pieno pagamino apie 1 tūkst. tonų įvairios produkcijos, kurios didžioji dalis apie 70 proc. sulaikyta įmonių produkcijos sandėliuose ir į rinką nepateko, o patekę į rinką produktai iš jos buvo pašalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)