Darbuotojai ir klientai netilptų jokiame Lietuvos pastate

Sukakties proga generalinis įmonės direktorius užsiminė apie išskirtinius įmonės bruožus. Pasak A. Januškos, bene svarbiausias – saugos paslaugų kompleksiškumas, išvystytas per 25-erius patirties metus.

„Teikiame visas įmanomas saugos paslaugas. Pradedant fizine sauga, apsaugos sistemų montavimu, technine priežiūra, apsaugos sistemų pranešimų stebėjimu ir reagavimu į signalizacijos suveikimus, baigiant verslo saugos paslaugomis, skolų išieškojimu, prekių ženklų apsauga, saugumo auditais, mokymų bei konsultacijų paslaugomis“, – sakė jis.

Įmonės vadovas džiaugiasi, kad turėjo galimybę jų veiklos sukaktį ir plėtrą atšvęsti tiek su darbuotojais, tiek su klientais. Pasak A. Januškos, jie – didžiausia „Ekskomisarų biuro“ vertybė, todėl ir minėti veiklos 25-ąsias metines norėjo kartu.

„Suskaičiavus mūsų darbuotojus ir klientus – viršijame 20 tūkst. Planuojant šventę kažkas iš kolegų taikliai pastebėjo, kad Lietuvoje, deja, nėra statinio, kuriame galėtų sutilpti jie visi“, – juokaudamas sakė įmonės vadovas.

Prieš savaitę vienoje iš didžiausių Lietuvos arenų vyko dar vienas renginys, skirtas darbuotojams. Generalinio direktoriaus teigimu, tokiu būdu norėjo padėkoti darbuotojams už pastangas ir darbą. „Dėl darbuotojų indėlio esame vieni iš saugos paslaugų rinkos lyderių, galime save vadinti stabiliai veikiančia ir nuolatos augančia įmone“, – pasakojo jis.

Arvidas Januška pridūrė, kad šiandien į „Žalgirio“ areną sukvietė svarbiausius įmonės klientus ir partnerius. „Esame dėkingi, kad saugos partneriais pasirinkote mus, jaučiame didžiulę atsakomybę rūpindamiesi mums patikėtu jūsų bei jūsų turto saugumu“, – už išskirtinę partnerystę ir pasitikėjimą klientams dėkojo įmonės vadovas.

Įmonė savo partneriams padovanojo ne tik vakarienę, bet ir geriausios pasaulyje operos solistės Asmik Grigorian bei Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro, diriguojamo Gintaro Rinkevičiaus, koncertą.

Verslą saugojo nuo banditų

Kalbėdamas apie 25-erių metų įmonės „kelionę“, generalinis direktorius A. Januška prisiminė, kad 1996 m. joje dirbo šiek tiek daugiau nei 100 žmonių, o dabar – net 14 kartų daugiau.

„Dabar pagal darbuotojų skaičių esame didžiausia saugos tarnyba Lietuvoje. O tik įsidarbinęs visus to meto kolegas pažinojau asmeniškai, kartu mokėmės ir tobulėjome. Žinoma, tuo metu ir kriminogeninė situacija buvo visiškai kitokia: turto prievartavimai, sprogdinimai ir padegimai. Tad ką tik verslą pradėję žmonės turėjo dvi galimybes: arba mokėti duoklę banditams, arba kreiptis į policiją“, – teigė jis.

Tiesa, kaip prisiminė vadovas, tais laikais policijai lengva nebuvo: ne visada pavykdavo surinkti pakankamai įrodymų ir apginti verslininkus, kadangi daugelis žmonių buvo įbauginti siautėjančių nusikalstamų grupuočių ir vengdavo duoti parodymus, o ir pasitikėjimas policija buvo toli gražu ne toks kaip šiandien.

„1994 m. veiklą pradėjus „Ekskomisarų biurui“, verslininkams atsirado dar viena galimybė apsisaugoti nuo siautėjančių nusikalstamų grupuočių – būtent tam iš pradžių įmonė skyrė didžiausią dėmesį. Šiame skyriuje dirbo didelę patirtį turintys buvę kriminalinės policijos pareigūnai, o bendradarbiaujant su teisėsaugos institucijomis daugelio verslininkų problemas pavykdavo išspręsti.

Beveik visi fizinės saugos darbuotojai tuo metu dirbdavo ginkluoti šaunamaisiais ginklais – ypatingas dėmesys buvo skiriamas fiziniam, koviniam bei psichologiniam parengimui. Galiu tik pasidžiaugti, kad nei vienas mūsų saugotas objektas nebuvo nei padegtas, nei susprogdintas ir nei vienas mūsų saugotas verslininkas ar kitas asmuo nenukentėjo“, – apie įmonės veiklos pradžią pasakojo „Ekskomisarų biuro“ vadovas.

Ekipažas signalą gauna per 1-2 sekundes

Kaip teigia įmonės generalinis direktorius, visus 25-erius metus verslas augo ir plėtėsi, o nuolat tobulėjančios technologijos, vaizdo analitika bei veidų atpažinimas suteikia naujas galimybes.

„Šiandien mūsų klientai mobiliosios programėlės pagalba gali ne tik valdyti apsaugos sistemas, išsikviesti inžinierių, pasirinkdami jiems tinkamiausią datą ir laiką, apmokėti sąskaitas, bet ir vienu SOS mygtuko paspaudimu programėlėje išsikviesti ekipažą“, – apie pažangą ir pokyčius kalbėjo jis.

A. Januška pridūrė, kad tam nebereikia jokios papildomos įrangos, stacionaraus ar nešiojamo pavojaus pultelio. O bevielę namų ar biuro apsaugos sistemą galima užsisakius internetu, kitą dieną ją pristatys kurjeris.

„Daug investuojame į procesų automatizavimą, kuris kuria vertę klientams ir didina veiklos efektyvumą. Manau, kad esame pirmieji rinkoje, automatizavę greitojo reagavimo ekipažų valdymą: objekte suveiktus signalizacijai, ekipažą išsiunčia programa, kuri jį atrenka atsižvelgdama į tuo metu esančias realias eismo sąlygas, kamščius ir kuris gali greičiausiai nuvykti. Tam sugaištama vos 1–2 sekundės. Tuo tarpu anksčiau operatoriai, tam sugaišdavę iki 30 sekundžių, dabar šį procesą tik prižiūri. Esame bene inovatyviausia saugos tarnyba Lietuvoje ir ja sieksime išlikti ateityje“, – apie įdiegtas naujoves bei ateities planus pasakojo Arvidas Januška.

Užsakymo nr.: PT_82670715