Pora scenoje šoks savo „vestuves“. Šis šokis iliustruos Modestos asmeninę istoriją – pasirodo jauna mergina tekėjo jau du kartus, o viena santuoka truko vos tris mėnesius. Knygos puslapių vertas meilės istorijas Modesta sutiko papasakoti visiškai atvirai, rašoma pranešime spaudai.

Dabar Modesta jau juokiasi, jog abi vestuvės tapo gera generaline repeticija prieš tikrąsias gyvenimo vestuves, kurių ji dar tikisi sulaukti. Tačiau šokėjos šypsena greitai dingsta, prisiminus skaudžiąją šių istorijų pusę bei pirmąją, po trijų mėnesių pasibaigusią santuoką, privedusią ją prie juodžiausių minčių.

„Augau mokyklos internatiniame bendrabutyje, tokia buvo baleto kaina – gyventi atskirai nuo mamos, vardan meno. Apie santykius, santuokas, pagarbą ar net seksą tuo metu švietimo sistema nešvietė jaunuolių, o mums tai nelabai rūpėjo, nes mokykloje turėjome tokį fizinį krūvį, kad net vakare pamiršdavau savo vardą. Palikę mokyklą, mes buvome asocialūs, nes visada augome tarp keturių mokyklos ir bendrabučio sienų, net į lauką retai išeidavome. Tikėtina, kad tokie žmonės išėję į gyvenimą padarys daug klaidų, jei tai klaidos, o gal tai kelio esmė?

Su pirmuoju vyru su pertraukomis mes draugavome devynerius metus – trečdalį mano gyvenimo. Mes buvome vaikai. Aš norėjau pamatyti Vilnių, keliauti, pažinti žmones, o jis norėjo būti namuose, taip mūsų keliai pradėjo skirtis. Per devynerius draugystės metus buvo labai daug sumaišties – daug kartų skyrėmės, daug kartų taikėmės.

Aš jam buvau viskas, o man viskuo buvo menas. Paskutinį kartą, kai vėl susiėjom, aš pasipiršau pati, nes prieš tai jis piršosi jau du kartus ir aš nesutikau. Kai susituokėm, po trijų mėnesių santuokos jau prasidėjo skyrybos... Tuomet jis metė darbus banke ir pas tėvą įmonėje, krito į muziką, atrado meną ir santuokos jam nebereikėjo. Pamenu, kad dar kažkiek gyvenome tame pačiame bute, bet jau atskiruose kambariuose, nes išsiskirti iškart nebuvo galima, reikia, kad praeitų metai. Tai buvo labai sunkus etapas, dirbau per keturis darbus, o mano pačios gyvenimas tuo metu griuvo. Tai buvo vienas sudėtingiausių gyvenimo etapų, tuomet svėriau 46 kilogramus“, – pasakoja Modesta.

Modesta neslepia – ilgai nesuprato, jog šiuo gyvenimo etapu susirgo depresija, kol pastebėjo, kad tapo viskam apatiška ir pradėjo galvoti apie mirtį. Šokėja tiki, kad turbūt todėl pati į gyvenimą prisitraukė ir dar vieną nelaimę.

„Kai išsiskyriau, buvo labai didelė depresija ir visokių minčių buvo šovę į galvą, net ir labai absurdiškų. Buvau labai psichologiškai palaužta. Galvojau ir apie savižudybę, apie mirtį. Po kelių mėnesių mano krūtyje rado auglį. Iš pradžių nusprendžiau nesioperuoti, nes nenorėjau gyventi, bet po to mano vienintelė geriausia draugė atkalbėjo išvadindama mane egoiste. Teko suimti save į rankas“, – skaudžią gyvenimo patirtį atvirai atkleidžia Modesta.

Tačiau būtent tuomet, kai gyvenimas slydo iš po kojų, dvidešimt šešerių Modesta sutiko už save jaunesnį vaikiną ir visai netyčia užsimezgė nauja draugystė.

„Jo svajonė buvo turėti šokių studiją, pamaniau, kad padėsiu jam išpildyti jo svajonę. Pradėjom draugauti, bet salės reikalai nepasisekė, pasirodo, naujasis draugas visai nebuvo vargšas, kuriuo apsimetė, tiesiog mamyčiukas... Santuoka sugriuvus, auglio operacija, salė užsidarė, nauji santykiai neturi prasmės – pasiėmiau penkias maikutes, kelis CV ir išvykau į Norvegiją“, – prisimindama skaudų etapą pasakoja Modesta.

Praėjus daugiau nei metams buvęs draugas, viską metęs Lietuvoje, atvyko į Norvegiją ir paprašė Modestos už jo tekėti. Mergina pripažįsta – tokiu vaikino poelgiu buvo labai nustebinta. Tačiau net ir ši, kelis metus trukusi santuoka baigėsi itin skaudžiai.

„Susituokę abu išvykome gyventi į salą Tysnes Norvegijoje ir ten pragyvenom kelis metus. Su juo gal ir būtų pavykusi santuoka, bet jis buvo mamos vaikas, nieko nesuprantantis apie santykius. Ten gavau stuburo traumą, dėl kurios atradau tapybą. Grįžau į Vilnių pradėti naujo „Monisha Art“ gyvenimo. Vyras turėjo grįžti po kelių mėnesių, bet vos praėjus savaitei, sulaukiau pirmų kaltinimų kažko slėpimu ar veikimu jam nežinant. Kaltinimai didėjo, o aš supratau, kad taip nebegaliu. Po to sužinojau, o ir pats prisipažino, kad išdavė mane su salos gyventoja, brandžia kelių vaikų moterimi... Taip ir būna gyvenime, jei pradeda kaltinti už nieką, žinok, kad tas žmogus jau kažką pats ne taip daro. Išsiskyrėm. Aš pradėjau savo dailininkės karjerą ir dabar 4 metai tuo gyvenu pilnai atsidavusi“, – apie paskutinį santuokos etapą pasakoja Modesta.

Šiandien Modesta Butautytė – Monisha jau šypsosi – tokios patirtys tapo geromis gyvenimo pamokomis, o tikrosios gyvenimo vestuvės Modestos dar tik laukia ateityje.

„Aš visada sakiau ir sakysiu, pirmą kart moteris teka iš meilės, antrą kartą iš nuobodulio, o trečią kartą reikia susituokti su savimi ir tik tuomet būsi laiminga kitoje santuokoje. Vienu ar kitu atveju, aš manau, kad santuokos baigėsi labai laimingai, niekas nemirė, o tekėti dar tikrai noriu, abi santuokos ne bažnytinės, tai dar galiu tekėti ir tekėt“, – juokaudama užbaigia Modesta.

„Šokių revoliucijos“ pusfinalis su Modesta Butautyte – Monisha – jau šį sekmadienį 19.30 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)